Sportnap és gólyaavató

2 órája

Rudas gólyaavató – a lényeg: a tanulók jól érezték magukat az eseményen — képgalériával

Kedden sportnapot tartottak, összekötve a gólyaavatással. A tanév elején vagyunk, de a dunaújvárosi Rudas középiskola már most kitett magáért.

Agárdy Csaba

A Rudas sportnapról: az eredmény itt a legkevésbé fontos, ami a lényeg, a diákok remekül érezték magukat. De azért az egyik csapat edzője egy bekapott gól után kifakadt: 

Megint kirohantunk, nem ezt beszéltük meg.

Rudas
A turizmus osztály is kitett magáért a Rudas gólyaavatóján
Fotó: Laczkó Izabella

Rudas: egésznapos program 

Az eseményen részt vett a felvidéki Dunaszerdahely középiskolája is. A csapat vezetője, Ravasz Tibor örömmel jött Dunaújvárosba, hiszen nagyon régi kapcsolat fűzi őket Dunaújvároshoz. 

És, ha már itt tartunk – tudjuk, nem az eredmény számít – a dunaszerdahelyiek több kategóriában is a „spiccen” voltak. 

Fotó: Laczkó Izabella

Ha már túlléptünk a sporton, nézzük meg, mi is történt a gólyákkal. Négy osztály készült föl arra, hogy megmutassa, helyük van a Rudas középiskolában. A színpad ezúttal a Rudas tornaterme volt, a műsor előtt lázas készülődést láthattunk. Az eseményt a tizedikesek szervezték Horváth István tanár úr vezetésével. A diákok remek jelmezekben léptek föl, volt Mikulás és robotember is. Szemenyei István igazgató meg is jegyezte, úgy tűnik, ez egy remek évfolyam lesz. A tények alátámasztják az igazgató szavait, hiszen a turizmusszakosok osztályfőnöke „borravaló” feliratú pólóban vett részt az eseményen. 

Fotó: Laczkó Izabella

Alapvetően a „turisták” megadták az alaphangját az összejövetelnek, mivel a bemutatkozó produkciójukat vastaps kísérte. De volt itt orosz tánc és Jingle Bells is – közel a karácsony. Ez utóbbival nem lehetett nagyot hibázni. 

Tudom, hogy a gólyaavató nem rólam szól, de az írásunk végén mindenképpen meg kell jegyezni néhány mondatot. Elsőként talán azt, hogy milyen jó érzés látni a fiatalok lelkesedését, azoknak, akik most kezdik el a felnőtt életükhöz az első lépéséket. 

Ők a mi jövőnk! És hogy miért vagyok ennyire szentimentális? Láttam a boldogságot a gyerekek szemeiben, büszkék arra, hogy középiskolások lettek. 
Én pedig nagyon büszkén álltam a feleségem és a legkisebb fiam tablója előtt, mert mind a ketten a Rudas középiskolában végeztek.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában