Aláírták a szerződéseket

2 órája

Történelmi mértékű fejlesztési támogatások Kulcsnak és Rácalmásnak

Október 10-én, csütörtökön, rendkívüli eseményre került sor térségünkbe: aláírták a Fejér Vármegyei Önkormányzat által biztosított támogatási szerződéseket Kulcs és Rácalmás települések részére. Történelmi mértékű fejlesztési támogatás a két településnek összesen2,4 milliárd forintot tesz ki, amelyből Kulcs Község Önkormányzata 600 millió, míg Rácalmás Város Önkormányzata 1,8 milliárd forintot kap.

Török Tímea

Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő

A kulcsi Polgármesteri Hivatalban tartott eseményen délelőtt 11 órakor Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke, dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő, valamint Jobb Gyula, Kulcs település polgármestere vettek részt. A hitelesített, történelmi mértékű fejlesztési támogatás számos helyi beruházást tesz lehetővé, melyek között kiemelt helyen szerepel a Kulcs-Rácalmás közti kerékpárút megvalósítása 130 millió forint értékben. További jelentős fejlesztések a vezetékes ivóvízrendszer kiépítése és a csatornagerinchálózat fejlesztése, valamint a Kulcsi Fekete István Általános Iskola tornatermének homlokzati felújítása, és a Kulcsi Szociális Intézmény épületének korszerűsítése is.

történelmi
Kulcs Község Önkormányzata 600 millió forint történelmi mértékű támogatásban részesül a Fejér Vármegyei Önkormányzattól Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

Történelmi mértékű fejlesztési támogatások Kulcsnak

A támogatások révén számos további projekt valósulhat meg Kulcson. Többek között a Nyár utcától a 6-os számú főútig járda épül, új gyalogátkelőhelyek létesülnek, és a közvilágítás fejlesztése is folytatódik. A település polgármestere kiemelte, hogy ezek a beruházások közvetlenül a helyi lakossági igényekre reagálnak, és hosszú távon javítják a közlekedés és az infrastruktúra feltételeit.

Dr. Molnár Krisztián az aláírás során hangsúlyozta: „A támogatás a vármegyei közgyűlés által biztosított forrásokból származik, és fontos, hogy olyan fejlesztési célokat szolgáljon, amelyek valóban a helyi közösség érdekeit szolgálják.” Köszönetet mondott a településnek a jól megfogalmazott fejlesztési igényekért Jobb Gyula polgármesternek, és elismerését fejezte ki a támogatási folyamatban részt vevő országgyűlési képviselőknek is.

A történelmi mértékű támogatás mind a két, szomszédos települést érinti, Rácalmáson 1,8 milliárd forintot tesz a gazdasági övezetből érkező forrás Fotó: Szabóne Zsedrovits Enikő

Rácalmásra is jelentős források érkeznek

Ugyanezen a napon, 11:30-kor Rácalmás Polgármesteri Hivatalában is megtörtént a szerződés aláírása, amelyet Dr. Molnár Krisztián mellett, dr. Mészáros Lajos jelenlétében, Schrick István, Rácalmás város polgármestere írt alá. A támogatási összeg itt 1,8 milliárd forintot tesz ki, amely többek között a belterületi közvilágítás kiépítésére, a tájház felújítására, valamint az Alsó-Duna parti kerékpárút és útépítési munkálatok finanszírozására szolgál.

Schrick István az eseményen elmondta: „Ez a támogatás egy jelentős lépés településünk számára, amely révén számos olyan projektet tudunk megvalósítani, amely régóta szerepelt a terveink között. Külön öröm számunkra, hogy a lakossági igényeknek megfelelően fejleszthetjük az infrastruktúrát és a közszolgáltatásokat.”

Mindkét település polgármesterei hangsúlyozták a vármegyei és országgyűlési vezetőkkel való hatékony együttműködés jelentőségét Fotó: SzZsE

Közös célok a települések fejlődése érdekében

Mindkét település polgármesterei hangsúlyozták a vármegyei és országgyűlési vezetőkkel való hatékony együttműködés jelentőségét, amelynek köszönhetően a mostani forrásokkal újabb lépést tehetnek a hosszú távú fejlesztési célok megvalósítása felé. A Kulcs-Rácalmás kerékpárút kiépítése például a két település közötti összeköttetés javítását célozza, ami a mindennapi közlekedést és a turisztikai lehetőségeket is kedvezően befolyásolja.

A támogatási szerződések aláírása a helyi lakosság számára is mérföldkövet jelent, hiszen az infrastrukturális fejlesztések által az életminőség javítása valósulhat meg. A beruházások hatékony végrehajtásához szükséges forrásokat a Fejér Vármegyei Önkormányzat különleges gazdasági övezetben befolyt bevételeiből biztosítja.



 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában