Olvasósarok a POK-ban

2018.12.11. 18:00

Mások életének a részévé válhatnak a könyvek

Balla Tibor

Szinte már közhelyszerűen hangzik, ha azt a kijelentést tesszük, hogy a fiatalok nem olvasnak. Persze ilyenkor nem a Facebook-bejegyzésekre gondolunk, hanem a kézzelfogható, lapozható, barátságos illatú nyomtatott könyvekre. A Pannon Oktatási Központ Magángimnáziumban megpróbálnak ezen változtatni.

A lyukasórákon forgathatják az aulában a könyveket Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

Lényi Diána tanárnőnek volt egy ötlete, amit már régen, a tanév eleje óta hangoztatott diákjainak, és felkínálta az iskola vezetésének. Borgulya Zoltán igazgató és Baráth Gyula igazgatóhelyettes nagyon jó gondolatnak tartotta annak a célnak elérése érdekében, hogy a gimnazista korú generációhoz közelebb juttassa az irodalmat, és örömmel adták áldásukat a dologra.

De áruljuk el, mi is volt ez az ötlet! Tegnap délelőtt egy olvasósarkot avattak az intézmény aulájában. A kezdeményezés célja, hogy a diákok megtalálhassák a korosztályuknak megfelelő olvasmányokat. Ennek okán egészült ki a kezdeményezés, hogy egy-egy, a tanárok által írt ajánlót is olvashatnak egy erre szánt füzetben, de a nebulókat is bátorítják, hogy ők is írjanak ilyeneket, hátha más is kedvet kap valamelyik könyvre ezek alapján a recenziók alapján. Az induláskor egy szép könyvespolc került az aulába, de antikvár könyvekkel, amelyeknek már múltjuk van, már forgatták, olvasták azokat, valaki életének már a részévé váltak. A tanárnő abban bízik, hogy a lyukasórákon más életének is a részévé lesznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában