Kiállításmegnyitó

2024.06.21. 07:00

Megszelidített Őrület, amit a Jakó Cukrászdában láthatunk - képgalériával

A Vasmű úti Jakó Cukrászda nemcsak a kiváló cukrászkészítményeiről híres, hanem rendre teret biztosít különböző kulturális rendezvényeknek, mint például zenés műsoroknak, festmény vagy éppen fotókiállításoknak. 2024. június 19-e forró délutánján sem volt ez másképp, ugyanis dr. Csikós Árpád által vezetett fotószakkör kamarakiállításának megnyitóját tartották a cukrászdában, Őrület címmel.

Szentes Kitti

Fotó: Szentes Kitti / Dunaújvárosi Hírlap

A tárlatnyitón elsőként a Sándor Frigyes Zeneiskola növendékeinek hegedű, illetve zongorajátékát hallgathatta meg a nagyérdemű. A kiállításon beszédet mondott Magyar András, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola igazgatója. Beszédében kitért a fiatalokat foglalkoztató problémákra, a jövőképükre. Méltatta a kiállított alkotásokat, mert a cukrászda falain most látható képek, nem egyszerű fotók, hanem művészi alkotások, olyan fiataloktól, akik sokszor megkapják az idősebb generáció tagjaitól, hogy állandóan a közösségi média felületein töltik haszontalanul az idejüket. 

Kérem, itt az cáfolat, ugyanis egy életrevaló, lelkes, a munka, az alkotás iránt alázattal viselkedő generáció az övék. 

Dr. Csikós Árpád is köszöntötte az alkotókat és a jelenlévőket. Elmondta:

- Az elmúlt években a Széchenyi Gimnáziumban életre keltett fotószakkör egy olyan alkotóműhellyé vált, amely azt gondolom, sok tekintetben példa nélküli, akár a szűk lakókörnyezetünkben, akár országos szinten is. Ennek pedig az emberség és az őszinteség az oka. 

Olyan közösséggé váltak, amelyben minden szót ki lehet mondani, ahol minden véleményt képviselni lehet, ahol nincs tanár-diák viszony, ahol egyszerre van jelen a kreativitás, az alkotókedv. 

Ahol a valós teljesítménnyel lehet csak elismerést kiváltani. -kezdte beszédét dr. Csikós Árpád. 

Majd kitért az elmúlt évekre, hogy minden tanévet igyekeztek egy tartalmas kiállítással zárni, ahol a tanulók nemcsak egyszerű fotókat állítottak ki, hanem munkáikkal az éppen aktuális közhangulatot is szerették volna bemutatni. 

A mostani tárlaton megtekinthető alkotások hűen tükrözik azt az állapotot, amely uralja a világot, vagy akár a mikrókörnyezetünket is. Hiszen a mögöttünk lévő hónapok tanúbizonyságot adtak arról, hogy az emberek milyen mélyre tudnak süllyedni, ha a másik ember társukat kell bántani. De, amikor ilyen tárlaton veszünk részt, akkor 

a mélységekből újra a magasságokig jutunk hála dr. Csikós Árpádnak és lelkes tanítványainak. 

S csak remélni tudjuk, hogy a társadalomnak nem ez az igazi arca, hanem egy szebb, békésebb, emberbarátibb, s akkor talán az Őrület is megszelídül. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában