Törzshely

2024.09.09. 07:00

Rock Terasz nyílt Kisapostagon, a Halászkert kocsmában

Ma már különlegesnek számít, ha egy szórakozóhelyen élőzenével találkozunk. Van azonban kivétel. Kisapostagon találtunk rá az unikális programra.

Kállai Félix

Fotó: Tóth István / olvasó

Bizonyára emlékeznek még az országos Törzshely játékunkra, amelyben a legkedveltebb vendéglátóhelyet kerestük. Olvasóink szavazatai alapján a kisapostagi Halászkert kocsma lett Fejér vármegye favoritja. Ez a hely nem csupán vendéglátóhely, sokkal több annál: találkozóhely, kulturális élményhely, közösségi központ és a helyi használati tárgyak gyűjtőhelye is. Az önkormányzattal és civil szervezetekkel karöltve számos sikeres program helyszíne. Nemrég új program került a többi mellé, a Rock Terasz. Ennek részleteiről Czakó Károlyt kérdeztük, aki a programok szervezője.

- A május végi falunapon, a nagyszínpadról lenézve, Maza József, a Penész zenekar dobosa, vetette fel az ötletet, hogy a Halászkert kocsma felújított terasza alkalmas lenne klub jellegű koncertek rendezésére. Baranya Ica, a kocsma üzemeltetője lelkesen állt az ötlet mellé, ő eddig is nyitott volt a különleges, szerethető programokra, 19 év alatt számos remek programot bonyolítottak le; hagyományt teremtve rendszeresen tartanak gyereknapokat, főző- és sportversenyeket, de volt már itt verses kötet premierje is.

 

Engem kértek fel a programok szervezésére és a marketing feladatok ellátására, az ötletet hamar tettek követték. Kiderült, milyen nagy igény van a környékbeli amatőr zenekarok részéről a fellépési, bemutatkozási lehetőségekre. A kereslet találkozott a kínálattal és beindult a minden szereplő számára gyümölcsöző együttműködés.

Havonta 1 koncerttel, ingyenes belépéssel megnyílt a Rock Terasz. Júniusban a nyitó zenekar a country muzsikát játszó Dreams volt, akik a számunkra inkább csak amerikai filmekből ismerős line dance táncosokkal érkeztek. Júliusban kuriózumként a saját rockszámokat játszó T&B együttes szórakoztatta a hallgatóságot. Augusztusban a méltán népszerű és már rajongókkal is rendelkező blues-rock klasszikusokat játszó P.E.N.É.S.Z. mozgatta meg az egyre növekvő koncert látogató közönséget. 

 

Szeptember 14-én egy újabb műfaj mutatkozik be, a repertoárjába beatzenéket szerepeltető Trio + formációval. Október 12-ére tervezzük a következő alternatív rock dalokat játszó Piros 7-es fellépését.

Csak ezt az évet tekintve láthatjuk, a rendszeres látogatók 5 féle műfajban zenélő 23 muzsikust ismerhetnek meg, miközben barátaikkal, ismerőseikkel töltik az időt. A Rock Terasz egy újabb nyitás a közösség felé. A környéken élő tehetséges zenészeknek működő szabadtéri színpad, a kisapostagi és környező településeken élőknek ingyenes szórakozási lehetőség.

A program jövőre is folytatódik májustól októberig havonta egy koncerttel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában