Kulturális kerekasztal

2024.09.13. 19:00

Szorosabb együttműködés a kulturális területen

Egyfajta kulturális kerekasztalt hívott össze a Resti Bisztróba csütörtök estére Szmodics László, amelynek célja a város kulturális intézményeinek szorosabb együttműködése, a köztük zajló kommunikáció megerősítése volt.

Balla Tibor

Fotó: Ihász Martin

Az eseményre meghívást kapott többek között a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza, a Munkásművelődési Központ, a Kortárs Művészeti Intézet, a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola, a Móricz Zsigmond Általános iskola, a Pentele Baráti Kör, valamint a város sajtóorgánumai, akik a kulturális események népszerűsítésében szerepet vállalnak. A valóságban részt vett Medgyesi Miklós, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármesteri kabinetvezetője, Szántó Péter, az Oktatási, Kulturális és Társadalmi Kapcsolati Bizottság elnöke, Pálinkás Bertalan a Pentele Baráti Kör elnöke, Koós-Balázs Eszter, a Sándor Frigyes zeneiskola Szabadidő- és koncertszervezője, a sajtóorgánumok képviselői és természetesen az ötletgazda-szervező, Szmodics László.

Fotó: Ihász Martin

Arra kerestek megoldást, hogy a városi eseményeket szervező, koordináló csapatok milyen formában tudnának szorosabban együttműködni. Az alapállás, hogy senki nem akar a másik dolgába beleszólni, minősíteni azt, de egészen biztosan vannak kapcsolódási, ütközési pontok és együttműködési lehetőségek az érintettek között. Magyarán, meglehetősen sokszor előfordul, hogy a város több pontján is azonos időben szerveznek eseményeket, ami - bár nem minden esetben - egymástól veszi el az érdeklődő közönséget. 

Fotó: Ihász Martin

Ehhez teremtene egyeztetési lehetőséget egy online felület, ahol az érintettek látnák, hogy arra az időpontra tervez-e bármely társintézmény valamilyen programot. Ennek a megvalósítását magára vállalta Medvegy Szabolcs, a Hun Ursus elnevezésű kulturális ajánló oldal üzemeltetője. A jövőben várhatóan így kevesebb lehet majd az események, programok ütközése. Mindemellett felmerült, hogy a különböző alkalmakra elkészült műsorokat több intézmény is "hasznosíthatná", több helyen is bemutathatnák azokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában