Évfordulós gálaműsor

2 órája

A gála műsorát Rosti zenei ízlésére hangolták

Rosti gálával jelentkezik október 18-án, pénteken este 18 órakor a többszörös évfordulót ünneplő Rosti Pál Gimnázium és Általános Iskola a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. Az iskola ugyanis idén 60 éves és éppen 30 éve viseli a 150 éve elhunyt Barkóczi Rosti Pál nevét. Ebben a tanévben ekörül forog minden a házuk táján, a pénteki gálával indul az egész évben tartó rendezvénysorozat. Már véglegesek a fellépők nevei.

Balla Tibor

Fotó: Laczkó Izabella/archív

A gála programja egyfajta kulturális csemege lesz számos olyan előadóval, akik az iskolához és a városhoz is ezer szállal kötődnek. Rögtön az elején egy alkalmi zenekar (Kelemen Angelika, Szekeres István, Kiss Diána,
Hegyi Dávid) lép fel egyfajta nyitányként, majd a köszöntő szavak után Kaszás Zsolt, az intézmény igazgatója intéz beszédet a hallgatósághoz. Újabb alkalmi formáció (Németh Irma, Szekeres István, Szabó Edina) ad elő egy dalt, majd az Írisz Versszínpad (Kollárné Jánoki Anna, Bardocz Éva, Barna József, Ifj. Pálfalvi János) műsora hangzik el. Fellép a Névtelen utca zenekar, majd dr. Kiss Attiláné, egykori igazgató beszéde hangzik el, amit egy
kortárs táncműsor követ Weisz Lilla közreműködésével. Egy korábbi tanár, Kiss Endre és egy korábbi igazgató, Rajnai István közös dallal készül az estre. Egy régi diák, Csikós Imre köszöntője előzi meg a Spartan Cheerleading csoport fellépését, amelyben Tarr Jázmin és társai lépnek majd fel. Egymást követik az egykori diákok, elsőként Rejtő Hajnalka áll a színpadra, ő versmondással igyekszik elkápráztatni a közönséget, majd Klép Tamás énekhangjával, végül Joó László (Joe) egy rapszerzeménnyel. Kiss Kálmán nyugalmazott tanár egy Rostiról írt verssel áll színpadra, amely saját költeménye. A záró komolyzenei blokkot Róka Lilla Rostit köszöntő zongorajátéka nyitja, majd a Dunaújvárosi Vegyeskar következik Könyves Ágnes é Kurucz Gergely  vezényletével. Krokovay Marcell opera áriákat ad elő Sztipán Orsolya zongorakísérete mellett. A Vegyeskar és Krokovay Marcell egyaránt Erkel, Wagner és Liszt műveket ad elő. Az iskolai jubileumi műsorának tartalmát igyekeztek összehangolni a névadó zenei világával. A gála mindenki számára nyitott, a belépő kétezer forintos árával az önköltséget igyekeznek behozni. Emellett a költségekbe beszáll az iskola alapítványa, a Pentele Baráti Kör, az önkormányzat, a Bartók, a Jakó Cukrászda, a Szécsényi Pékség, az Innovatív Napelem és egyéni névtelen adományozók is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában