Kortárs művészet

7 órája

A vasműben készültek a szobrok — képgalériával

Idén nyáron tizenhatodik alkalommal rendezte meg a Dunaferr-Art Alapítvány az Acélszobrász Alkotótelepet Dunaújvárosban. A négy meghívott képzőművész által a vasműben készült munkákból nyílt kiállítás Vasakarat címmel a Kortárs Művészeti Intézetben október 18-án, pénteken kora este.

Balla Tibor

Fotó: Ihász Martin

A helyi szimpóziumi hagyomány kezdete 1974-re nyúlik vissza, az első nagyipari támogatást élvező művészeti kezdeményezések között volt Magyarországon, és egészen a 2000-es évekig meghatározó fóruma volt nemcsak Dunaújváros, hanem a közép-európai régió kulturális életének is.

Fotó: Ihász Martin

Az idei Acélszobrász Alkotótelepen a szakértő bizottság javaslatára Baranyai Éva, Simon Zsuzsanna, Fusz Mátyás és a dunaújvárosi kötődésű Melkovics Tamás szerepelhetett, az ő munkáikból nyílt tárlat a Kortárs Művészeti Intézetben, amely megtekinthető – az ünnepnapok kivételével – 2024. november 22-ig Az intézmény nyitvatartása alatt, vagyis kedden és szerdán 10-15 óráig, csütörtökön és pénteken 10-17 óráig, valamint minden páros héten szombaton 10-17 óráig. A kiállításra a belépés díjtalan. 

Fotó: Ihász Martin

Támogatók: LIBERTY Dunaújváros, Nemzeti Kulturális Alap, Modern Művészetért Közalapítvány, Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában