Európa Kiadó

2 órája

Ülünk a tűznél, én meg az idő – képgalériával

Hosszú kihagyás után visszatért Dunaújvárosba a nyolcvanas évek legendás alternatív zenekara, az Európa Kiadó szeptember végén és zsúfolásig megtöltötte a Kaptár Music Pub pincehelyiségét, ami bőven 120 pluszos létszámot feltételez. Nem, nem megúszós koncert volt.

Balla Tibor

Fotó: Ihász Martin

Bár szépszámmal akadtak, akik gondolkodás nélkül megszavazták az esélyt a zenekarnak és elővételben biztosították, hogy bejuthassanak a koncertre, akadtak kétkedő hangok is. Ezek közül az egyik legerősebb az volt, hogy biztos majd összedobnak egy ötvenperces nosztalgia setlist-et és őrlángon ketyegve learatják ismét annak gyümölcsét, aminek a magjaival alaposan megszenvedtek sok évtizeddel ezelőtt, meg amúgy sem fogják bírni sokáig a pinceklub szaunahőmérsékletét.

 

Nos, ez a találgatás erősen mellément, a zenekar – miután a Giliszta együttes felhozta az üzemi fordulatra a közönséget – egy szűk kétórás koncerttel ajándékozta meg végig kitartó rajongóit, akik közül többen jelezték, hogy ott voltak sok évvel ezelőtt a Főiskola étteremben is. Ezen a helyen különös jelentést kapott, hogy 

Küldj egy jelet lentről felfelé!

És nem, műsoridőből nem volt félóra az átvezető szöveg a dalok között és nem, nem jött be a rosszindulatú feltételezés sem, nem járókerettel érkeztek, sokan irigyelhetnék azt a vitalitást, amit például Menyhárt Jenő magáénak tudhat. 

A koncert után sem vette rohanósra a figurát, még sokáig beszélgetett a közönséggel a Vasmű kapu előtt, az utcán. Azokkal, akik közül sokan velük együtt énekelték a refréneket, vagy akár a teljes szöveget is. Mert az Európa Kiadó szellemisége, koncertjeik életérzése úgy tűnik nem tud kikopni a köztudatból. Mert: 

Egy turista mit tehet?! Örül neki, hogy itt lehet...

Köszönet a Kaptárnak, hogy segítettek életben tartani, továbbörökíteni újra.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában