Jégkorong vb

2024.04.30. 11:00

Így látja Kercsó Árpád

Az első mérkőzést megnyerte a magyar jégkorong-válogatott az olaszországi divízió I/A-s világbajnokságon. A mieink Japánt győzték le a vasárnapi nyitónapon 3-1-re.

Agárdy Csaba

Forrás: MJSZ / Vörös Dávid

Világbajnokságot természetesen követi Kercsó Árpád, a dunaújvárosi jégkorong legendás edzője, mesteredző is. Az ő véleményére mindig érdemes odafigyelni. Ezúttal arról kérdeztük, mi a véleménye válogatottunkról.

Fotó: MJSZ / Vörös Dávid

- A magyarok mindig képesek meglepetést okozni, most is ezt várom. Japán legyőzése szép teljesítmény, de igazán akkor lesz értéke ennek sikernek, ha ma legyőzzük a másik távol-keleti együttest, Dél-Koreát. Szerintem, ha Dél-Koreát megverjük, akkor ott leszünk az első két hely valamelyikén, és feljutunk a világbajnokság elit csoportjába. Persze ez nem lesz egyszerű dolog, mert előzetesen a szlovénokat tartottam a csoport legerősebb tagjának,  és a nyitómeccsen számomra is váratlanul kikapatak 4-2-re Dél-Koreától. Visszatérve a mieinkre. A csatársoroknál nem látok nagy gondot, itt kiemelném az első vébéjén szereplő fiatal Varga Balázst, aki gyereknek is jó volt, de sokkal  jobb lett húszéves korára, mint amire gondoltam volna. A védelem átalakulóban van, nem tudom mire lesz képes, de ott van köztük a dunaújvárosi nevelésű Kiss Roland, aki nagyon jó, rendkívül fegyelmezetten  játszik.

A magyar együttes ma (április 30.) 16 órakor találkozik Dél-Koreával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában