Hírek

2010.09.02. 08:09

Vegyesindulat: a bolt alkoholt árul, a bérlet lejárt, béke nincs

Dunaújváros - Árusíthat-e lakóház földszintjén működő vegyesbolt alkoholt? Ha nem, akkor miért igen? Kinek jár kártérítés a bolt miatt: a bérlőnek vagy a lakóknak? Folytatólagos történet...

Pekarek János

- Most kaptam egy felszólítást a lakásszövetkezettől, amelytől bérelem a helyiséget, hogy augusztus 31-ével megszűnt a bérleti jogviszonyom, hagyjam el a helyet. Viszont szeptember 7-re menjek be a szövetkezet központjába, egyeztetni... Tehát előbb kitesznek, majd egyeztetnek? Akkor már miről? - háborog Csicsók Zoltán, aki édesanyjával működteti az üzletet. Amelyben tekintélyes mennyiségű sör, bor és pálinka van raktáron, de mégsem a két doboz tej, hatvan láda sör típusú boltok közé tartozik: van például kenyér, tej, fűszer is.

A tízemeletes épület közös képviselője Kozma Erzsébet, aki szerint a kis üzlet megnyitásához annakidején úgy járultak hozzá a lakók, hogy nem árulhat szeszes italt.

- Mégis megteszi! - mondja a közös képviselő. - Az eredménye az, hogy a ház és környéke tele van alkoholistákkal, akik a pincében és a házfalak tövében végzik el a szükségüket, zaklatják a lakókat. Sok rendőri intézkedés is volt. Ez tűrhetetlen!

A lakók többsége száműzné a boltot, a zajra, a részegekre hivatkozva, majdnem ugyanannyian viszont kényelmesnek tartják, hogy a lépcsőházban működik olyan üzlet, ahol szinte bármit kapni. A bezárás pártján lévők szerint a boltos fenyegeti az ellene fellépőket, a működtetés pártján állók szerint a bezárásra szavazók csaltak a lakógyűlésen.

- Sokszor kihívták a rendőröket, de a szomszéd házban lévő üzlet miatt. Még soha büntetést nem kaptam! - mondja a boltvezető. - A működési engedélyembe évek óta bevették a szeszes italt is. De én elmegyek, ha akarják, bár egy lakás árát ráköltöttem már az üzlet kialakítására. Ezért hárommilió forint kártérítést kérek!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!