Hírek

2011.02.08. 03:28

A városnak is szól

Dunaújváros - A Dunaújvárosi Tourinform Iroda vezetője, dr. Bocsi Andrea vehette át az Év Tourinformátora díjat. A díjazott úgy látja: az elismerés a városnak is szól.

Szigeti Sándor

- Mindenki tisztában van vele, hogy Dunaújváros nem turisztikai fellegvár, a szakmai munkánkat mégis elismerik. Természetesen megköszöntem a kollégáimnak is a segítséget, hiszen közösen jutottunk el idáig. Az egyes irodák munkáját folyamatosan minősítik, és büszkén mondhatom, hogy ebben az összehasonlításban is az első tíz között vagyunk az országban - kezdi a frissen díjazott.

- Dunaújváros adottságai nem engedik meg, hogy ezt a munkát rosszul, vagy akár csak közepesen csináljuk. Ha nem nyújtanánk a maximumot, akkor az egész kidobott pénz volna. Tavaly közel tizenötezren keresték fel személyesen az irodát. Telefonon, e-mailen, vagy a honlapunkra ellátogatva pedig több mint ötvenötezer ügyfél vette fel velünk a kapcsolatot.

- Az alaptevékenység a turizmussal és az Európai Unióval kapcsolatos információk nyújtása, ám emellett számos egyéb tevékenységet is ellátunk. Üdülésicsekk-ügyfélszolgálati hely vagyunk, koncertekre, színházak előadásaira árusítunk belépőket, rendezvényszervezéssel is foglalkozunk, iskolákban tartunk uniós ismereti órákat, kiadványokat szerkesztünk, és közben folyamatosan frissítjük a helyi szolgáltatók adataival a Nemzeti Turisztikai Adatbázist. Legújabban pedig a helyi buszjáratokra menetjegyet kínálunk: meglepő, hogy mekkora ez iránt az érdeklődés.

Bocsi Andrea szerint az idei kemény év lesz, mert a turisztikai ágazat szolgáltatói és az önkormányzatok is csökkentik majd marketingköltségeiket a megszorítások miatt.

Kérdezzük, nem kapott-e vonzóbb (turisztikai) helyről ajánlatot, hiszen azok után, hogy 2005-től átvette az önkormányzati és kamarai tulajdonú Dunaújvárosi Kistérségi Közhasznú Non-Profit Kft. vezetését, 2008-ban már az országos Tourinform Szövetség elnökének választották meg. Most pedig megérkezett az újabb szakmai elismerés:

- Több helyről is megkerestek, de nekem ebben a városban él a családom, itt dolgozik a férjem, és itt neveljük tizennégy hónapos kislányunkat, Rékát. Most is a helyi irodára összpontosítok, készítjük a 2011-es imázs- és információs kiadványainkat, új túraútvonalakat jelölnénk ki, és számos ötletünk van még - mondta dr. Bocsi Andrea.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!