Hírek

2011.03.09. 03:28

Így látnak minket

Dunaújváros - Az idősebbek elsősorban a nosztalgia, a fiatalabbak pedig a fesztiválok és a parázs-varázs grill party miatt szeretik Dunaújvárost - derült ki a Nemzetközi Utazás Kiállításon.

Szigeti Sándor

Több mint százötvenen töltötték ki a kérdőívet. Kiderült, hogy a látogatók többsége fejlődő, kellemes, zöld területekben gazdag településként ismerte meg Dunaújvárost, ahova szívesen visszatérne. Érdekes módon legkevésbé a sportéletet és a szocialista város jelleget kapcsolták össze az emberek a településsel.

- Több olyan idős látogatónk volt, aki fiatal korában a vasmű, az uszoda vagy éppen a papírgyár építésében vett részt, az ifjúsági parkba járt, és a mai napig nosztalgikus érzésekkel gondol ránk. A fiataloknak elsősorban az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója, és a városi nagyrendezvények - például a parázs-varázs grillparty - jut eszébe Dunaújvárosról - adott gyorsértékelést lapunknak dr. Bocsi Andrea.

A helyi Tourinform Iroda vezetője hozzátette: bár messzemenő következtetéseket egy ilyen felmérésből kockázatos volna levonni, az összkép mégis csak azt mutatja, ha lassan is, de kezd átalakulni a Dunaújvárosról kialakult korábbi kép.

A Tourinform Iroda a meglévők mellett három új kiadvánnyal készült a nemzetközi seregszemlére. A város rejtett kincsein, érdekességein és zöld területein kívül a teljes 2011-es programnaptárat is a nagyközönség figyelmébe ajánlotta.

A 2011-es Utazás Kiállításon harminckét ország hatszáz kiállítója vett részt. Március 3. és 6. között közel hatvanezren látogattak ki a budapesti Hungexpo területére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!