Hírek

2011.05.25. 09:29

Fidesz: Varsányi Viktor az alkalmas jelölt

Dunaújváros - Országos szinteken elismeréssel, díjjal honorálják a mindeddig Bocsi Andrea nevéhez kötött Tourinform-iroda vívmányait - helyben hidegzuhanyt kapott az ügyvezető a közgyűléstől.

nincs nev

- Hét évet dolgoztam itt, szakmai gyermekem az iroda, az életem egyötödét itt töltöttem. Kellemetlen, hogy hullámokat vet az ügy, politikaiakat is - mondja a posztjáról távozni készülő ügyvezető.

Szakmai berkekben mindenképpen, de még a helyi politikai és közéletben is többek számára érthetetlen, mi indokolja a váltást. Ugyanis éppen a Bocsi Andrea személyét érintő döntés előestéjén, május 11-én tartotta a szakmai felügyeleti szerv, a Magyar Turizmus Zrt. Országos Tourinform Találkozóját, amelyen Bocsi Andrea - aki nem mellékesen a Tourinform Szövetség elnöke - a nem kötelező önkormányzati feladatot ellátó szervezetek jelenlegi helyzetét és jövőbeli lehetőségeit vázolta kimagaslóan jó előadásában. A konferencián a Magyar Turizmus Zrt. minősítési rendszerében elért kiváló eredményéért oklevelet vehetett át az ügyvezető.

Büszkeségünk, hogy az iroda falán ez a hatodik ilyen oklevelünk, hiszen az iroda hatodik éve százszázalékos teljesítményt nyújt a nemzeti marketingszervezet negyedéves vizsgálatán. Az ellenőrzések a kollégák turisztikai felkészültségét, az ügyfélszolgálati munkát, az irodai infrastruktúrát, a hétköznapi és ünnepi nyitvatartásokat, és a szakmai feladatok végrehajtását érintik. Az elismerés csapatmunka eredménye, amelynek örömében ez úton szeretnénk kedves partnereinkkel osztozni, hiszen ez Dunaújváros dicsősége is egyben. - áll a konferenciáról kiadott sajtóközleményben. Februárban még örült Bocsi Andrea, amikor neki köszönhetően az önkormányzat bekerült az ország tíz legjobb fenntartója közé, ő pedig az Év Tourinformátora lett. A mostani szakmai elisermésre viszont sötét árnyékot vetett a közgyűlés személyét érintő döntése, amelyet múlt csütörtökön tovább fokozott a testület: belső ellenőrzést rendelt el a Tourinform Kft.-nél 2006-tól mostanáig.

- Nyugodt szívvel állok az ellenőrzés elé, meggyőződésem, a város egyik legátláthatóbban gazdálkodó cége a miénk, minden forint legálisan és szabályosan lett elköltve - mondja az ügyvezető.

Bocsi Andreáék dolgozták ki a város idegenforgalmiadó-rendeletének alapjait, amely idén januártól márciusig 11 millió 226 ezer forint bevételt hozott. Illetve többet, 27,5 millió forintot, mert minden adóforinthoz másfelet tesz hozzá az állam - vagyis százszázalékos teljesítményt nyújtó irodát vehet át Varsányi Viktor, olyat, ami nem viszi a pénzt, hanem a szálláshelyekkel együtt hozza azt.

- Büszke vagyok arra, amit elértünk, és fáj a szívem érte. De tovább kell lépni... a jövőt illetően a városhoz köt a családom, helyben, vagy a környéken szeretnék olyan munkát vállalni, amely kihívást jelent számomra. Elfogadom a közgyűlés döntését, és sok sikert kívánok az utódomnak - mondja Bocsi Andrea.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!