Kultúra

2016.09.28. 16:01

Lehoczkyné Tesinszki Rita kiállítása a Lorántffyban

Dunaújváros - A Lorántffy Galéria egyik rutinos kiállítójának számít a középiskola egyik elismert pedagógusa Lehoczkyné Tesinszki Rita, aki kedden mutatta be legfrissebb munkáit e kiállítótérben.

Szabó Szabolcs

A tapasztaltabb helyi tárlatjárók már tudják, hogy a Lorántffy középiskolában működő galéria gyakran kínál lehetőséget az intézményben dolgozó tanulóknak és az ott pallérozódó diákoknak.

E sorozatba illeszkedik a már rutinos kiállítónak számító Lehoczkyné Tesinszki Rita újabb tárlata, amely ismételten bőséges betekintést nyújt a sokoldalú alkotó munkásságába.

A galériát vezető Rohonczi Istvánné lapunknak elmondta, hogy a kiállító ezúttal számos új patchwork munkáját tárja az érdeklődők elé, ám a vitrinekben ezúttal is helyet kaptak a sokak által kedvelt és szeretett Waldorf mackók és babák is.

A keddi megnyitón a köszöntőket követően Keve Piroska méltatta a kiállító munkásságát és emellett egy kis patchwork-történeti bevezetőt is tartott a jelenlévő hallgatóságának.

Lehoczkyné Tesinszki Rita RITA című tárlata az őszi szünet kezdetéig látogatható tanítási napokon a Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnázium és Szakközépiskolában.

Az új kiállítás melegen ajánlott a kiváló patchwork munkák szerelmeseinek, valamint a kézzel készített babák, mackók kedvelőinek. Tárlatjárásra fel!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!