Bulvár-celeb

1 órája

„A világ legundorítóbb stadionétele” – kiakadtak a zsíros deszkától az angol drukkerek

Október elején a Tottenham ellen játszott hazai pályán a Fradi, az angolok azonban nem az eredménnyel foglalkoznak, hanem hogy milyen szörnyű ennivalót árulnak Budapesten a szurkolóknak.

MW

Lila hagymával, paprikával az egyik legegyszerűbb és legfinomabb eledel

Forrás: Shutterstock

Fotó: Mehes Daniel

A Daily Mail hosszú cikkben elemezte a témát, és a világ legundorítóbb stadionkajáinak versenyében esélyesnek nevezte a zsíros kenyeret, az egyszerű magyar eledelt, amit nem egészen 1 fontért (380 forintért) árultak a Fradi stadionjában a Tottenham elleni meccsen.

A cikk szerint a sertészsírral megkent fehérkenyér-szelet lila hagymával idejétmúlt, és hogy sokkal magasabb szintű vendéglátáshoz vannak szokva a focidrukkerek Angliában. A Tottenham stadionjában például sokszor különleges fogásokat, melegételeket is lehet kapni a meccsek idején. 

Vélhetően az angol szurkolóknak kulináris sokk volt a zsíros kenyér. Habár vannak kommentelők, akik szerint ez az étek vállalhatatlan, voltak olyanok is, akik a védelmükbe vették.

Egyes kutatások bebizonyították, hogy a zsír igenis jó hatással van a testünkre, hiszen vannak vitaminok, amelyek zsírban oldódnak, emellett energiát is adnak a szervezetnek. 

A fő szempont a mértékletesség, ugyanis ami kis mennyiségben orvosság, nagy mennyiségben méreg lehet – írja cikkében a Mindmegette.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!