Bravúrosan

2024.07.29. 07:00

Czifra Bettina Lili az egyéni összetett döntőben!

A tornászoknál vasárnap a női selejtezőket bonyolították le a párizsi olimpián. A magyar színeket itt három versenyző képviselte. A dunaújvárosi Czifra Bettina Lili a 18. helyen bejutott az egyéni összetett fináléba, Bácskay Csenge ugráson harmadik számú tartalék, Székely Zója pedig felemáskorláton 34. lett.

Agárdy Csaba
CZIFRA Bettina
Párizs 2024 - Torna, Czifra Bettina Lili
Fotó: Kovács Tamás

A DKSE tornásza, Czifra Bettina Lili, akinek edzője Trenka János minden szeren elsőként mutatta be a gyakorlatát. Felemáskorláton 13.933, gerendán 13.233, talajon 12.600, ugráson 12.966 pontal végzett, így élete első olimpiáján 52.732-vel bejutott az egyéni összetett fináléba. Bácskay Csenge sérülten szép ugrásokkal rukkolt elő. Első gyakorlatára 13.900 pontot, másodikra 13.633-at kapott, így 13.766-tal harmadik számú tartalék. A szintén dunaújvárosi Kovács Zsófia sérülése miatt Székely Zója "beugróként" felemáskorláton indult Párizsban, és megcsinálta a gyakorlatát. 13.433 ponttal fejezte be a versenyt.

Czifra Bettina Lili: - Nagyon boldog vagyok. 

Reméltem, hogy meglesz az egyéni összetett döntő, de csak az álmaimban mertem elhinni. 

Tavaly voltam első éves felnőtt. Úgy sikerült kvótát szerezni a párizsi olimpiára, most meg itt a selejtezőben összejött a finálé. Úgy gondolom, hogy a fő feladatot teljesítettem, a döntőben pedig igyekszem ismét megmutatni, hogy miért vagyok itt. Szerintem ez a siker hatalmas erőt ad majd az előttem álló időszakra. Volt egy térdsérülésem a közelmúltban, de nem adtam fel, és örülök, hogy így is meg tudtam csinálni.

Draskózcy Imre, szövetségi kapitány: - Fantasztikusan teljesítettek a lányok, mindent kihoztak magukból, amit lehetett. Lili már az első szeren megmutatta magát, tisztán dolgozott, és előre tudott lépni pontszámban. Kiegyensúlyozottan és szépen versenyzett, fájt a lába, ezért csak egész csavart ugrott, de így is tudott pontszámban előre lépni. Óriási gratuláció Lilinek és edzőjének, Trenka Jánosnak.

BÁCSKAY Csenge; CZIFRA Bettina; SZÉKELY Zója
Párizs, 2024. július 28. Czifra Bettina Lili, Bácskay Csenge és Székely Zója (b-j) a 2024-es párizsi nyári olimpia nõi tornászbajnokságának selejtezõje után a Bercy Arénában 2024. július 28-án.
Fotó: Kovács Tamás / MTI

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!