Szombaton hazautazik

2024.07.27. 06:31

Kovács Zsófia: Mit is írhatnék…

Kovács Zsófia szombaton már hazai is utazik Párizsból.

Duol.hu
Fotó: Szalmás Péter

A harmadik olimpiájára kijutott háromszoros Európa-bajnok Kovács Zsófia a pódiumedzésen bemutatott jó gyakorlata után, a leugrást követően a keresztszalag-szakadás miatt műtött térde megsérült. Az MRI-vizsgálat eredmény ismeretében a magyar orvosi team úgy döntött, hogy az olimpikon térdfájdalmai miatt nem állhat vasárnap a szerekhez. Kovács Zsófia Facebook posztjában osztotta meg érzéseit: 

Rengeteg fájdalom, lemondás, szenvedés és még is ez a vége. Annyi minden történt de vegül jogosan utazhattam ki Párizsba, kapva egy utolsó esélyt hogy megmutathassam magam, de a sors közbe szólt.

Pódiumedzésen megsérült a műtött térdem így nem állhatok szerhez a vasárnapi versenyen. Rettentően szomorú vagyok és igyekszem elfogadni a történteket. Sosem voltam az az ember, aki másnak rosszat akarva szeretne jót magának, és ez mindig is így lesz.

Holnap hazautazok és otthon folytatom a gyógyulásomat. Rengetegen írtatok amit köszönök, igyekszem válaszolni mindenkinek és jó érzés a szívemnek ebben a nehéz helyzetben hogy mennyien mellettem vagytok.

Szeretnék sok sikert kívánni mindenkinek és sikeres versenyzést! Hajrá csajok, hajrá magyarok!

A háromszoros Európa-bajnok tornász helyett az Eb-ezüstérmes Székely Zója áll rajthoz vasárnap a francia fővárosban, mivel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a Nemzetközi Torna Szövetség és a párizsi szervezőbizottság jóváhagyta a magyarok kérelmét a cserére – írja az MTI.

A dunaújvárosi sportolót tavaly szeptemberben műtötték, amit elhúzódó rehabilitáció követett. Csaknem egy hónappal ezelőtt viszont sikerült bebiztosítania helyét az olimpiai csapatban, mivel a bukaresti RomGym Trophy-n magasabb pontszámot ért el Székely Zójánál, így a hazai szövetség Kovácsnak adta a magyar női tornászok által szerzett, nem névre szóló országkvótát — írja az origo.hu.

A magyar tornászválogatottat még Mészáros Krisztofer, Czifra Bettina Lili és Bácskay Csenge alkotja az olimpián. A férfi selejtezőt szombaton, a nőit vasárnap rendezik.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!