Olimpiai póló

2024.07.27. 08:55

Rajt az Európa-bajnok hollandok ellen

Szombaton az Európa-bajnok hollandok elleni csoportmérkőzéssel megkezdi olimpiai szereplését a magyar női vízilabda-válogatott (14 óra).

Agárdy Csaba

Fotó: Laczkó Izabella

Nemzeti csapatunk egyik társkapitánya dunaújvárosi Mihók Attila, a  csapatban pedig a Dunaújváros FVE együtteséből hárman  is ott vannak: Garda Krisztina, Horváth Brigitta és Mahieu Geraldine. De a dunaújvárosi neveltek közül erősíti válogatottunkat. Gurisatti Gréta és Vályi Vanda is.

Fotó:  Laczkó Izabella

A nemzeti csapat nem sokkal a klubszezon végét követően, májusban kezdte a felkészülést a játékokra. A lányok először a leendő csoportrivális Kanadával edzettek együtt itthon, a programot pedig egy nyilvános edzőmeccsel és magabiztos győzelemmel zárták, azután Görögország felé vették az irányt, ahol egy nagyon kemény tornán az ausztrálok mögött, de a házigazdát, Kanadát és Franciaországot megelőzve a második helyen zárták a Thetis-kupát. Ezután Amerikába ruccantak át, ott a közös edzések és kétkapuzások után kétszer is összecsaptak a világ jelenlegi legjobb csapatával, másodjára pedig a győzelem is összejött! A felkészülés itthon ért véget, szombaton pedig megkezdődik az erőltetett menet Párizsban, méghozzá egyből egy fontos rangadóval Hollandia ellen. 

Fotó:  Laczkó Izabella

– Jó lefutása volt a felkészülésnek, Kanada ellen kezdtük a gyakorlást, azután a görög torna jó szimulációja volt a napi megméretésnek és a versenyhelyzetnek, az USA pedig vitathatatlanul a legmagasabb készültségi fokra emelt minket. Ilyen szempontból így képzeltem el, a végén némi sikerélményünk is volt, ami remélhetőleg épít minket, de azért a helyén kezeljük. Nem beszéljük túl, hogy olimpiára készülünk, minden idegszálunkkal a feladatok ellátására koncentrálunk és készülünk a következő világversenyre – fogalmazott Mihók Attila a szövetség honlapján.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!