Befolyási kísérlet

2024.05.16. 13:44

Szijjártó: a balliberális média mindig a választási kampányban támad a legjobban (videó)

Szijjártó Péter a Facebook-oldalán tette közzé azt a videófelvételt csütörtökön, melyen a 444 híroldal munkatársa készített vele interjút.

MW

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

Fotó: Máthé Zoltán

Ön most a nyilvánosság előtt szeretne engem belevinni abba, hogy egy titkosszolgálati működéssel kapcsolatos dokumentumot kommentáljak. Ezt nem gondolja komolyan, ugye?

– tette fel a kérdést Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a 444.hu hírportál riporterének. 

A tárcavezető Facebook-oldalán tette közzé azt a videófelvételt csütörtökön, melyen a híroldal munkatársa készített vele interjút. Szijjártó Péter a videó legelején úgy fogalmazott, „én csak egyet tudok mondani önnek nemzetbiztonsági kockázatok okozása nélkül, hogy ahhoz nekünk itt hozzá kellett szoknunk, az elmúlt időszakban, hogy több földrajzi irányból is próbáltak befolyásolási kísérleteket végrehajtani, és hogy ezeknek ki milyen konkrét formáját választotta, az azért elég változatos volt”.

A külügyminiszter kijelentését követően a 444 riportere elővett egy papírt a zsebéből, melyet a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat főigazgatója, Szabó Hedvig altábornagy írt.

Szijjártó Péter ezután megkérdezte az újságírót, hogyan került hozzá a dokumentum, mire a válasz csupán annyi volt, „forrásvédelem van”. 

A tárcavezető hozzátette, ebben nem szeretne részt venni, tekintve, hogy amit a riporter csinált, sérti a nemzeti érdekeket. „Csinálja, csak engem ne vigyen bele, az a kérésem” – hangsúlyozta. A 444 munkatársa végül Szijjártó Péter javaslatára zsebre dugta a papírt, majd megpróbálta feltenni kérdését a külügyminiszternek, melyben továbbra is utalt a – feltehetőleg titkosított – dokumentumra.
„Nagy mennyiségben törték föl az orosz titkosszolgálatok, az FSZB és a GRU Szabó Hedvig altábornagy tájékoztatása szerint a külügynek a rendszereit” – kezdte mondandóját a riporter, hivatkozva a korábban bemutatott levélre.

Szijjártó Péter azonban tudatta az újságíróval, a nála lévő levelet nem neki írták. Válaszában a riporter elmondta, a levelet Szijjártó Péter államtitkárának címezték.

A Magyar Nemzet teljes cikke IDE KATTINTVA olvasható!

A mindennapi balliberális média olvasásához - írta egy másik posztjában a külgazdasági és külügyminiszter.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában