Háborúpárti politikusok

2024.05.04. 16:38

Menczer Tamás: a baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba (videó)

A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója kiemelte, hogy a háborúpárti baloldal számára ismeretlen a magyarbarát politika.

MW

Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója az Országgyűlés európai ügyek bizottságának pénteki ülésén volt jelen, amelyről látványosan hiányoztak a baloldal képviselői. Az ellenzék távollátét a politikus azzal az álláspontjával támasztotta alá, hogy szerinte a ők nem akarják hallani, mi az igazság.

Gyakran vádolnak minket és a külpolitikát, hogy ilyen vagy olyan barát politikát folyatunk – orosz-, amerikai-, török-, német-, ilyen vagy olyan barát. Ezzel szemben az igazság az, hogy mi magyarbarát politikát folytatunk

– szögezte le Menczer Tamás.

Békepárti és szuverenista vezetők kellenek a tagállamok élére és június 9-én Brüsszelbe

Békepárti és szuverenista vezetők kellenek a tagállamok élére és június 9-én Brüsszelbe – mondta a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a Facebook-oldalán szombaton közzétett videóban.

Menczer Tamás szerint a NATO és az európai vezetők is egyre inkább azt mondják, hogy „ez a mi háborúnk”, ami azt is jelenti, hogy „ezt addig akarják folytatni, amíg meg nem nyerik”, amíg Ukrajna nem győz, és az „oroszokat kiverik” Ukrajna területéről.

A magyar kormány azonban azon az állásponton van, hogy ez nem a mienk, és senki sem nyer, ezért nem szabad folytatni – jelentette ki.

A politikus a korábban külügyi államtitkárként általa látott jelentésekre hivatkozva azt mondta, mindenki, a NATO és az európai politikai vezetők is tudják, hogy Ukrajna nem fogja megnyerni ezt a háborút, ennek ellenére „különböző politikai és gazdasági érdekek miatt folyamatosan a háborút tolják tovább és tovább”.

Ezért kellenek békepárti és szuverenista vezetők a tagállamok élére is, és Brüsszelbe is – hangoztatta Menczer Tamás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában