Üzenet

2024.05.19. 15:59

Orbán Viktor: sok patrióta harcosra van szükségünk Európában – frissült

A kormányfő szerint csak magunkra számíthatunk, ha meg akarjuk védeni Európa határait.

MW

Orbán Viktor kormányfő (j) és Santiago Abascal, a spanyol Vox párt elnöke

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Benko Vivien Cher

Sok patrióta harcosra van szükségünk Európában - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök videóüzenetében, amelyet a jobboldali spanyol Vox párt EuropaViva24 elnevezésű politikai nagygyűlésén vetítettek le Madridban vasárnap.

Nagy közös csata előtt állunk, Brüsszel tömeges illegális migrációt szabadít ránk, genderpropagandával mérgezi a gyermekeinket, sorsára hagyja a vidéket és rombolja a hagyományos családokat, és ezt mi nem hagyhatjuk

 - fogalmazott a kormányfő.

Felidézte, hogy április közepén, a Nemzeti Konzervativizmus Konferencián (NatCon) Brüsszelben "ráadásul ránk küldték a rendőröket, mert nem akarták hallani, hogy konzervatív-keresztény hazafias értékekről, vagyis a mi Európánk jövőjéről beszélünk."

Orbán Viktor hangsúlyozta: csak magunkra számíthatunk, ha meg akarjuk védeni Európa határait, biztonságban és békében akarjuk tudni a családjainkat, ha segíteni akarjuk a gyermekvállalást és azt akarjuk, hogy a vidéknek, a spanyol vidéknek is legyen jövője.

"Ehhez pedig sok patrióta harcosra van szükségünk szerte Európában. Olyanokra, akik már bizonyítottak" - mondta, hozzátéve, hogy Santiago Abascal és pártja, a Vox elhivatott harcos különösen, ha a biztonságról, a szabadságról, a spanyolok, a családok védelméről van szó.

Vamos Santiago, vamos Vox, tegyük újra naggyá Európát! 

- zárta üzenetét a magyar miniszterelnök.

A Vox a vasárnapi politikai nagygyűlésen ismerteti programját a június 9-i európai parlamenti választásokra. Az eseményen Javier Milei argentin elnök és Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés elnöke személyesen, Giorgia Meloni olasz kormányfő pedig videókapcsolaton keresztül szólalt fel.

A hazafiak globális szövetsége mellett szólalt fel a spanyol Vox párt elnöke

A józan ész, a gazdasági jólét, a biztonság és a szabadság védelmében a hazafiak globális szövetsége mellett szólalt fel Santiago Abascal, a spanyol Vox elnöke, pártja Europa Viva 24 elnevezésű politikai nagygyűlésén vasárnap Madridban, amelyre a magyar kormányfő is videóüzenetet küldött.

"Erkölcsi kötelességünk együttműködni egymással. Olyan Európát fogunk együtt építeni, amely tiszteletben tartja a nemzetek szuverenitását és az egyes népek jogát, hogy megválasszák a jövőjüket" - fogalmazott a spanyol politikus.    

Mint mondta, a június 9-i európai parlamenti választásokon nagyon hangosan kell hallatni azt, hogy van egy másik lehetséges Európa.

A pártelnök beszédében bírálta Spanyolország baloldali vezetését, de felelősnek mondta az ellenzéket vezető konzervatív Néppártot (PP) is, amiért a kormány még hatalomban lehet.

Far right politicians meet ahead of European Parliament elections in Madrid
Santiago Abascal a rendezvényen(Photo by BURAK AKBULUT / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Fotó: Burak Akbulut / Forrás: Anadolu / AFP

Gyávának és csalónak nevezte a PP-t, amely "megtéveszti" a spanyol népet, mert eltitkolja, hogy Brüsszelben "partnerei a szocialistáknak", az Európát fojtogató irányelvek 90 százalékát együtt szavazzák meg.    

Santiago Abascal felszólalásában köszönetet mondott Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek "példamutatásáért", és "a hazafiak együttműködését elősegítő erőfeszítéseikért".

A magyar kormányfő az eseményre küldött videóüzenetében többek között arról beszélt, hogy sok patrióta harcosra van szükség Európában. "Nagy közös csata előtt állunk, Brüsszel tömeges illegális migrációt szabadít ránk, gender propagandával mérgezi a gyermekeinket, sorsára hagyja a vidéket és rombolja a hagyományos családokat, és ezt mi nem hagyhatjuk" - fogalmazott, hozzátéve, hogy ebben a helyzetben nem maradt más hátra, mint "nekünk hazafiaknak el kell foglalnunk Brüsszelt".

A nagygyűlésen személyesen szólalt fel Javier Milei argentin elnök, aki pusztítónak nevezte a szocialista eszmék megvalósítását, amely szavai szerint szembemegy az emberi természettel.

"Térjünk vissza azon értékek védelméhez, amelyek a Nyugatot naggyá tették: élet, szabadság és tulajdon" - fogalmazott.

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök videókapcsolaton keresztül mondott élőben beszédet az eseményen. "Itt az ideje a mozgósításnak, az utcára vonulásnak, kötelességünk küzdeni az utolsó napig, mert nem lehetséges semmiféle változás Európában az európai konzervatívok nélkül, mi vagyunk kontinensünk újjászületésének motorja és főszereplője" - hangsúlyozta.

A Vox által minden évben megrendezett, ezúttal az EP-választásokra fókuszáló többnapos jobboldali politikai találkozót lezáró gyűlésre videóüzenetet küldött Mateusz Morawieczki volt lengyel kormányfő. Felszólalt Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés elnöke, Amiháj Sikli, Izrael diaszpóraügyekért és az antiszemitizmus elleni küzdelemért felelős minisztere, André Ventura, a portugál Chega párt elnöke, Matt Schlapp, a Konzervatív Politikai Akció Konferenciát életre hívó CPAC Foundation elnöke, Roger Severino, az amerikai Heritage Foundation elnöke és José Antonio Ortega Lara, a Vox alapítója.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában