Jobb pályán

2024.08.06. 09:13

A fiatalok körében népszerűek a jobboldali fesztiválok

Csaknem ötvenezren látogattak ki az MCC Fesztiválra a múlt hét végén. Az esztergomi rendezvény mellett népszerű a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor – azaz Tusványos –, de a tihanyi Tranzit is egyre látogatottabb közéleti események egyike. Ezzel szemben a baloldalon még a szárszói találkozó is meghalt, azóta pedig képtelenek nagyobb érdeklődésre számot tartó rendezvényt szervezni.

MW

A jobboldali fesztiválokra áramlanak a fiatalok tömegei

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Rekordot döntött a Mathias Corvinus Collegium (MCC) által szervezett háromnapos zenei és közéleti fesztivál múlt hétvégén, mivel közel 50 ezer látogató vett részt a nagyszabású eseményen. Az idei volt a negyedik MCC Feszt, aminek a szervezői igazán büszkék lehetnek arra, hogy a rendezvény ilyen rövid idő alatt Magyarország egyik legjelentősebb nemzetközi intellektuális seregszemléjévé és nívós könnyűzenei programjává fejlődött, s a jobboldali fesztiválok egyik zászlóshajója lett – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

A fesztiválon számos magyar és külföldi szaktekintély, akadémikus és közéleti személyiség nyilvánított véleményt aktuális ügyekben.

Összesen 120 külföldi vendég érkezett az MCC Fesztiválra, köztük olyan nevekkel mint Sebastian Kurz volt osztrák kancellár vagy Ján Figel volt szlovák miniszter, de magyar tárcavezetők is részt vettek nyilvános beszélgetéseken.

Ha nyár, akkor Tusványosi fesztivál

Idén már 33. alkalommal rendezték meg a Bálványosi Szabadegyetemet, ahol hagyománnyá vált, hogy Orbán Viktor miniszterelnök nagy ívű beszédet mond, amire az egész világ odafigyel. Mint arról lapunk cikkezett, Tusványos az a hely, ahol mindenki szabadnak érezheti magát, a helyszínnek annyira egyedi a hangulata, hogy az más nyelveken szinte le sem írható.

Itt a közönség soraiban lehet találkozni és néhány szót váltani rengeteg ismert politikussal, élsportolóval, zenésszel, influenszerrel és közéleti személyiséggel.

A Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor napközben különböző gasztronómiai élményeket kínált a vendégeknek, emellett élsportról, kultúráról és világpolitikáról szóló előadásokat hallgathattak, továbbá közönségtalálkozókat is szerveztek. Este a nagyszínpadon pedig neves előadók lépnek színpadra.

Idén is megrendezik a Tranzit fesztivált

A politikai rendezvény helyszíne szokás szerint Tihanyban lesz, méghozzá augusztus 22. és 25. között. Ahogy arra számítani lehet, a fesztiválon idén is hallhatunk majd előadásokat, beszélgetéseket és vitákat politikai pártok képviselői, szakértők és újságírók részvételével. 

 

A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában