Pénzszórás

2 órája

Magyar Péter öccsét fizette az a cég, amelynek vezérigazgatóként tízmilliós megbízásokat adott

Tovább gyűrűzik a Diákhiteles botrány.

MW

Magyar Péter

Forrás: Origo

Fotó: Csudai Sándor

Tovább gyűrűzik a Tisza Párt elnökének diákhiteles botránya, miután a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal szabálytalanságokat tárt fel abból az időszakból, amikor Magyar Péter vezette a Diákhitel Központot - írja a Magyar Nemzet.

A Kehi 2021-es vizsgálatának megállapításai között szerepeltek többszörösen túlárazott szerződések, kamu megbízások és ajánlatkérések, eleve borítékolható győztesek.

A jelentésből az is kiderült, hogy a Diákhitel Zrt. akkori beszállítója a PlanB Magyarország Kft., amelyről a Média1 most azt írta, hogy a cég munkatársa akkoriban éppen Magyar Péter öccse volt. A lap úgy tudja,

Magyar Márton, a Tisza Párt elnökének öccse 2019 nyarától dolgozott a PlanB-nek,

munkahelyéről a közösségi médiában is hírt adott annak idején, igaz, ezt később eltüntette.

Miként a Kehi vizsgálatából már kiderült, a PlanB-t busásan megfizették, egy interneten többnyire ingyenesen elérhető tartalomból összeállított tanulmány oldalanként százezer forintba került, és összesen négymilliót fizettek ki rá, egy 18 diából álló előadás pedig 4,4 millióba került Magyaréknak. 

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

Magyar Péter az utolsó pillanatban lemondta a sajtótájékoztatóját

Az Origó információi szerint Magyar Péterre már a teremben ülve vártak az újságírók a ma 13 órára meghirdetett sajtótájékoztatóján Strasbourgban, ám miután hosszú percekig senki nem jelent meg, az újságírók telefonálni kezdtek. A telefonhívás során kapták meg a tájékoztatást, hogy a Tisza Párt elnöke mégsem áll ki a nyilvánosság elé, a döntést nem indokolták.

Nem sokkal ezt megelőzően került nyilvánosságra, hogy tovább gyűrűzik a Tisza Párt elnökének diákhiteles botránya, miután a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal szabálytalanságokat tárt fel abból az időszakból, amikor Magyar Péter vezette a Diákhitel Központot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában