Hova lett a lendület?

2 órája

Magyar Péter személye már nem annyira vonzó, hogy egyetlen szavára tömegesen vonuljanak az utcára

Lendületét és értelmét is elvesztette Magyar Péter tüntetésturizmusa, amit már saját támogatói is éreznek, hiszen minden várakozást alulmúlt a Tisza Párt szombati demonstrációján megjelentek létszáma – mutatott rá a Magyar Nemzetnek adott interjújában a Nézőpont Intézet politikai elemzési igazgatója.

MW

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke (b) és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a párt demonstrációján

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Boros Bánk Levente szerint hibásan gondolja azt a Tisza Párt elnöke, hogy pusztán azért, mert néhány alkalommal ellenzéki viszonylatban értelmezhető mennyiségű embert tudott korábban az utcára szólítani, folyamatos tüntetésekre vevők lennének akár a legkormányellenesebb attitűddel rendelkezők is. 

„A politikai esemény formája így már eleve kudarcra ítélte a szombati tüntetést”

– vélekedett.

Fotó: Polyák Attila

Az igazgató szerint tartalmi értelemben sem kaptak sokat a demonstrációra kilátogatók, hiszen maga Magyar Péter, de a többi felszólaló sem jelent meg új mondanivalóval, a korábban már unalomig ismételt sablonokat mantrázták ezúttal is, ezeket viszont már minden ellenzéki álmából felkeltve, szellemi erőlködés nélkül is bármikor felmondja – írja a Magyar Nemzet

Mint fogalmazott, 

a helyszínválasztás pedig szintén nélkülözött minden innovációt, ellenzéki politikusok egy csoportja már egyszer beköltözős valóságshow-helyszínné alakította a közmédia székházát, de ahogy az a politikai akció is nevetség tárgyává vált, úgy Magyar Péternek sem sikerült új színt vinni az MTVA gyalázásába.

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el. 

Összejött a gigatüntetés Magyar Péternek? 

Magyar Péternek az MTVA épülete előtt tartott, százezresre ígért tüntetése végül alig érte el a pár ezer főt. A korábbi baloldalra emlékeztető, kiöregedett felszólalók nem sok újdonságot tudtak mondani, állításaik szinte már minden kormányellenes tüntetésen elhangzanak – idézte fel Gerhardt Máté a Patrióta legújabb YouTube-videójában, amelyben a Tisza Párt legutóbbi demonstrációját elemzik.

A tüntetésen a teljes Tisza-gárda felsorakozott Nagy Ervin, Tarr Zoltán, Márki-Zay Péter, a Jól van ez így YouTube-csatorna készítői, Hadházy Ákos és természetesen maga Magyar Péter, és Nagy Bandó Andrást is meghívták. Ugyanakkor Nagy Ervin felszólalásáról még a HVG is azt írta, hogy csak ordít a színpadon.

Annak ellenére, hogy Magyar Péter azért tüntetett, mert nem hívják meg a közmédiába, az MTVA közleményében pontosan lehet látni, hogy többször hívták őt is vagy a párttársait, de egyikőjük sem ment be a stúdióba. Miközben azért háborogtak a színpadon, mert állítólag nem tudósít a közmédia a tüntetésről, Fekete-Győr András és maga Magyar Péter is többször alpári módon támadta a köztévé riporterét, aki éppen a tüntetésről tudósított – olvasható a Magyar Nemzeten.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában