Jó kérdés

3 órája

Szijjártó Péter: itt mindenkinek elment a józan esze?

A fenti kérdést intézte követőihez szombati Facebook-posztjában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, felidézve két olasz politikus esetét az igazságszolgáltatással és az európai baloldali fősodorral.

MW

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

Forrás: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Amint bejegyzésében emlékeztet, Matteo Salvini olasz jobboldali politikus, miniszterelnök-helyettes és közlekedési miniszter korábban belügyminiszterként megvédte Olaszország határait, ezzel országa és polgárainak biztonságát, amikor nem engedte, hogy egy illegális migránsokat szállító hajó kikössön Olaszországban. Ennek az lett a következménye, hogy az olasz ügyészség hat év börtönt kért rá.

Szijjártó Péter ezzel szemben felidézi Ilaria Salis olasz szélsőbaloldali aktivista esetét is, aki Magyarországra jött egy banda tagjaként, hogy járókelőket verjen össze Budapest utcáin. Ennek az lett a következménye, hogy Salist a baloldal képviselőként az Európai Parlamentbe menekítette, ahol a mentelmi joga mögé bújik a felelősségre vonás elől.

Itt mindenkinek elment a józan esze?

– teszi fel a kérdést posztjában a külgazdasági és külügyminiszter.

Mint ismert, az ügyészek hat év szabadságvesztésre ítélnék Matteo Salvinit, amiért megvédte hazáját az illegális bevándorlástól. Salvini ellen túszejtés vádjával indult büntetőjogi eljárás, amiért 2019 augusztusában több hétig nem jelölt ki biztos kikötőt annak a civil hajónak, amelyen 147 bevándorló tartózkodott. Az eljárás pénteken bírósági kihallgatással folytatódott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában