Belföld

2015.04.02. 15:00

DK: Lázár szánalmas kísérletet tett rá, hogy ne a kormány tűnjön bűnösnek

A Demokratikus Koalíció véleménye szerint csütörtökön Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter tett "szánalmas kísérletet arra, hogy a fideszes brókerbotrányban" ne az öt éve regnáló kormányt, ne a "letartóztatott haverjukat", Tarsoly Csabát lássa az ország bűnösnek, hanem másokat próbáljanak hírbe hozni.

Gréczy Zsolt az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írja, az Index a birtokában levő dokumentumok alapján bebizonyította, hogy Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője valamint Lázár János is hazudik és menteni próbálja a menthetetlent.

A DK szóvivője úgy fogalmaz: az ügyben felelős a Quaestor kisbefektetőit "becsapó" Orbán Viktor miniszterelnök, a külügyi tárca pénzét "fialtató" és ezt diplomata útlevéllel honoráló Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, illetve a fiktív kötvényeket "engedélyező" Matolcsy György jegybankelnök.

Lázár János Miniszterelnökség vezető miniszter csütörtökön egy fejlesztési banki hitelen keresztül a Miniszterelnökséget, továbbá a Földművelésügyi Minisztériumot (FM), a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, továbbá számos önkormányzatot említett amikor összesítette, mely állami intézményeknek volt pénzügyi kapcsolata brókercégekkel. Budapesti sajtótájékoztatóján a legnagyobb problémaként a Magyar Fejlesztési Bank által a Quaestornak - szocialista kormányok idején - az ETO Parkra biztosított 17 milliárd forintos hitelt említette. A
miniszter szavai szerint a kapott hitelt nem az ETO Park projektjére költötték el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!