Belföld

2015.04.07. 09:42

Jobbik: versenyben értékesítsék az ETO Parkot!

A Jobbik arra kéri a kormányt, hogy ne meghívásos alapon értékesítse a győri ETO Parkot és a kapcsolódó létesítményeket, hanem versenyben dőljön el, hogy ki üzemelteti a továbbiakban azokat.

Volner János, a párt frakcióvezető-helyettese keddi sajtótájékoztatóján a cég stratégiai jelentőségűvé nyilvánításának hátterét firtatta. Azt mondta: ezzel lehetőség nyílik arra, hogy a legmagasabb árat ígérő vevő helyett "haveri körökből" válasszák ki a komplexum üzemeltetőjét és elkótyavetyéljék a közvagyont.

Felvetette azt is, hogy az ingatlan 21 milliárd forintra értékelt vagyoni értékű jogait miért nem értékelték le a könyvvizsgálói szabályok szerint, mikor hasonló esetben a kereskedelmi bankok új jelzálogfedezet bevonását kérik.

Az ellenzéki politikus szerint felvetődik, hogy megsértették a könyvvizsgálat szabályait, emellett pedig több jel arra mutat, hogy az állam képviseletében eljáró Magyar Fejlesztési Bank (MFB) nem kísérte kellő figyelemmel a könyvvizsgálók tevékenységét. Volner János számításai szerint ezzel 20 milliárd forint kár érheti az államot. Annak megváltoztatását sürgette, hogy az MFB fedezet nélkül közvetítsen állami pénzeket egyes gazdasági szereplők felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!