Belföld

2015.03.27. 14:49

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése a várható időjárásról az ország és Európa területére.

Az időjárási helyzet Európában


Európa északkeleti részén anticiklon helyezkedik el, amelynek hatására arrafelé általában kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor szárazföldünk középső területén Izlandtól Németországon át egészen Dél-, Délkelet-Európáig többközéppontú ciklonrendszer és a hozzájuk tartozó frontok alakítják az időjárást, ezért sokfelé erősen felhős az ég, és több helyen esik az eső, záporeső. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi vidékein általában 0 és +6, nyugaton 7 és 14 fok között alakul. A legmelegebb délen, délkeleten van, ahol a délutáni órákra 15 és 24 fok közé melegszik fel a levegő. 

Szombat estig a Kárpát-medence fölött hidegfront vonul át, keleten is gyengül a nappali felmelegedés.


Várható időjárás az ország területére szombat estig:

A napos területeken is megnövekszik a felhőzet, és többnyire erősen felhős lesz az ég. Nyugaton szórványosan valószínű zápor. Délutántól keleten, éjszaka pedig a középső országrészben is egyre többfelé várható eső, zápor, északkeleten zivatar. Szombaton a Dunántúlon felhőátvonulások lesznek többórás napsütéssel, néhol futó záporral. Keleten kezdetben borult lesz az ég, többfelé várható eső, zápor, majd ott is szakadozik a felhőzet, és fokozatosan megszűnik a csapadék. Az északi, északnyugati szél egyre többfelé megerősödik, a Dunántúlon, éjszakától keleten is gyakran viharossá is fokozódik. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 9 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 10 és 14 fok között alakul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!