Útlezárás a balesetveszélyes Vasmű úti függőfolyosó miatt

Dunaújváros - Az omlás- és balesetveszély miatt keddtől tilos a gépjármű- és gyalogosforgalom a kis Vasmű úti függőfolyosó alatt - változik a forgalmi rend is. (Frissítve)

Gallai Péter



Kedd, 10:17:

Tapasztalatait így összegezte: - Tényleg balesetveszélyes az összekötő folyosó, s mivel nagy forgalom bonyolódik alatta, közérdekű bejelentést tettem a dunaújvárosi városházán.

Mivel az átjáró a Vasmű út 10/A alatti társasház és az önkormányzat tulajdonában van, ezért a sárbogárdi jegyzőt jelölte ki illetékesnek a megyei kormányhivatal. Az ottani szakemberek áprilisban helyszíni szemlét tartottak: az átjáró vasbeton és műkő elemei valóban megrepedeztek, a betonacélok kilátszódnak és korrodáltak. Az alattuk közlekedőkre balesetveszélyt jelentenek. Ezért, valamint az állékonyság kivizsgálására statikai szakvélemény készíttetésére kötelezték a tulajdonosokat.

Ennek függvényében augusztus elején megérkezett a határozat: a tulajdonosokat kötelezték a folyosó haladéktalan, azonnali lezárására. A határozat másik része szerint az omlásveszély miatt vagy megtiltják a gyalogos és gépjárműforgalmat az átjáró alatt, vagy nehéz állványzat segítségével védőtetőt emelnek. Erre harminc nap állt rendelkezésre, ami most járt le.

Végül az útlezárás mellett döntöttek a városházán, amit tegnap reggel ki is építettek. Acélkordonnal vették körbe a területet, amelyet még beton virágládákkal is megerősítettek . A forgalmi rend változását a rendőrség tanácsát is kikérve táblázták ki.

A legnagyobb változás az, hogy a kis Vasmű út és Kossuth utca kereszteződésében megfordult az elsőbbségadás rendje, mostantól a Kossuth utca felől érkezők jönnek a védett útvonalon. Mivel az évtizedes beidegződést nehéz kitörölni, bizony tegnap sorra száguldottak át a STOP tábla ellenére is a kis Vasmű út felől érkezők a kereszteződésen. Éppen ezért még útburkolati jeleket is felfestenek a biztonság érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!