Európa legjobbjai lettek a Hikari karatékái

Dunaújváros - A magyar válogatott színeiben nyolc dunaújvárosi karatéka vett részt Párizsban, a napokban megrendezett, korosztályos JKA Európa-bajnokságon.

Gallai Péter

A kilencedik alkalommal kiírt kontinenstornán  kilenctől  tizenhét éves korig voltak kategóriák, évenként bontásban, míg a csapatversenyekben két-két évenkénti összevonásban lehetett megmérkőzni. A válogatottnak tagja volt  a dunaújvárosi Makita-Hikari Dojo  egyesület nyolc versenyzője is.  A  fiatalok részvételi költségeit részben maguk és az egyesület, részben pedig  a szövetség fedezte. Akinek szűkösebb voltak az anyagi forrásai, azoknak a csapattársak   fedezték a különbözetet.

A verseny helyszínéül a Stadium Pierre de Coubertin létesítménye szolgált, ahol  hat küzdőtéren folytak a küzdelmek. Az Eb-re tizenhét  ország mintegy 540 versenyzőt delegált. Rögtön az első korosztályok küzdelmeinél láthatóvá vált: nehéz lesz jó eredményt elérni, mivel a fiatal karatékák igen sok versenyszámban magasra tették a lécet. Az elmúlt évekhez képest nagyot fejlődött a színvonal. Különösen feltűnő volt az orosz válogatott ereje, de a dán és norvég versenyzők sem panaszkodhattak fizikális felkészültségükre. A hikaris gyerekek maximálisan igyekeztek dolgozni,  és végül nagyon szép eredményeket értek el. Több egyéni és csapat számban is sikeresen szerepeltek. Mind kata, mind kumite versenyszámban három illetve három plusz egy fősek voltak a csapatok, több klub versenyzőiből összerakva a válogatottban.

Kiemelkedő a dunaújvárosiak számára a 10-11 éves lányok kata csapat eredménye, ahol  Horváth Bianka, Gulyás Adrienn Lídia és a törökbálinti Szentmiklósi-Tóth Luca első helyezést, Európa bajnoki címet szerzett. Ugyanezek a lányok nagyon belejöttek, mert emellett több egyéni és  kumite csapat számban is dobogóra állhattak.
 
A fiatalok számára nagy élmény volt maga az esemény, de  bepillantást nyerhettek egy igazi világváros életébe is. A magyar küldöttség tagjaként, az országból  négy versenybírót delegáltak, köztük a Makita-Hikarié is, aki az egyik küzdőtér vezetőbírója volt, ami megtiszteltetésnek számít.
Meg kell említeni, hogy  öt  szülő autóba ülve vállalta a hosszú utat, a csapat után  ment (több más klubbeli szülővel együtt), hogy a helyszínen biztassa a versenyzőket.
 
A Makita-Hikari Dojo eredményei

10 -11 éves lány csapat kata: 1. Gulyás Adrienn Lídia, Horváth Bianka.
10-11 éves lány csapat kumite: 2. Gulyás Adrienn Lídia, Horváth Bianka.  
11 éves lány egyéni kata: 2. Horváth Bianka 
11 éves lány egyéni kumite: 2. Gulyás Adrienn Lídia, 3. Horváth Bianka. 
11 éves fiú egyéni kata: 5-8. Kovács Máté.
14-15 éves lány csapat kumite: 3. Ficsor Bella. 
14-15 éves fiú csapat kata: 3. Molnár Levente. 
14 éves lány egyéni kata: 6. Deák Dorina Izabella. 
14 éves fiú egyéni kumite: 5-8. Molnár Levente, Vajai Viktor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!