Hoppon maradt utasok

Dunaújváros - Hiába akart Dunavecséről Dunaújvárosba utazni, a sofőr nem adott buszjegyet - panaszolta lapunk egyik olvasója.

Szigeti Sándor

 

- A sofőr azt mondta,  van valamiféle megállapodás a Kunság Volán és az Alba Volán között, hogy Vecsén nem vehetnek fel utasokat Dunaújváros irányába. Én még életemben nem hallottam olyat, hogy ha valaki szeretne jegyet venni egy járatra, akkor nem adnak neki, és hoppon marad.  Azért kerestem meg a hírlapot, hogy legyenek kedvesek, és nézzenek utána a dolognak  mondta a telefonba névtelenséget kérő olvasónk.   

- Valóban létezik egy megállapodás a Kunság Volán Zrt. és az Alba Volán Zrt. között.  Korábban a Kunság Volán olyan járatokat üzemeltetett Dunaújváros irányába, amelyek Kunszentmiklósról indulva érintették ugyan Szalkszentmártont és Tasst, ám Dunavecsére nem mentek be, így érkeztek meg Dunaújvárosba,   A Kunság Volán az utazók jelzései alapján azt kérte tőlünk, hogy Dunavecsén is legyen megállójuk  mondta el kérdésünkre az Alba Volán Zrt. Dunaújvárosi Üzemigazgatóságának vezetője.

- Végül olyan megállapodás született, amelynek értelmében a Kunság Volán járatai a leszálló utasok részére érintik ugyan Dunavecsét, Dunaújváros irányába azonban új utasokat már nem vesznek fel. Szerettük volna ugyanis elkerülni, hogy párhuzamosságok alakuljanak ki a két társaság menetrendjében, hiszen az Alba Volán és a Kunság Volán járatai közel azonos időpontban indulnak Dunaújváros felé. Ez pedig a mi esetünkben a járatok  gazdaságos üzemeltetésének rovására ment volna  hangsúlyozta Erdős Sándor.   

Tegyük hozzá: ha a dunavecsei utasokat kérdezték volna meg a menetrend ügyében, ők bizonyára egészen más döntést hoztak volna...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!