Daruszentmiklós

2015.06.23. 15:59

Búcsú nyolc év diáktitkaitól Daruszentmiklóson

Daruszentmiklós - Tizenkilenc nyolcadikos ballagott péntek délután a Benedek Elek Általános Iskolában. A végzős tanulók búcsú rendezvényére sok hozzátartozó, barát kísérte el a diákokat. Üres kézzel egy ballagó sem távozott. A legjobbak jutalmat is kaptak.

Horváth László

Ünneplőbe öltözött emberek borús, esőre hajló délutánon gyülekeztek a daruszentmiklósi iskola udvarán, hogy a hagyományokhoz hűen virággal és bátorítással búcsúztassák az általános tanulmányaikat befejezőket. Sajnos az eső nem kegyelmezett, és a ballagás megkezdése előtt terembe kényszerítette a résztvevőket. A rendhagyóvá át-alakult ünnepségen a tábla
előtt felsorakozva csendült fel a ballagók dala, tizenkilenc diák utoljára énekelt együtt.

A megjelenteket dr. Nagy Margit igazgatónő köszöntötte. Búcsúztatójában többek között elhangzott:

Két pályázatnak köszönhetően számos kulturális és természetismereti kirándulásokon vehettek részt az elmúlt tanévben. A sok emlékezetes pillanat közül az erdélyi út hagyta a legmélyebb nyomokat, amikor is a csíkkozmási testvériskolában élvezhették az ottaniak vendégszeretetét. Meglátogatták névadójuk Benedek Elek emlékházát és Erdély fontosabb nevezetességeit is. Rengeteg élményt, tudást és tapasztalatot gyűjthettek a tanulók. Remélhetőleg a ballagó nyolcadikosoknak hasznos útravalóként szolgál az itt töltött idő fejezte be elbocsátó üzenetét dr. Nagy Margit igazgató.


Balogh Jenő és Cseh Lizett a ballagó nyolcadikosok nevében átadja az iskola zászlóját a hetedikes Balogh Rolandnak és Agócs Beatrixnek. Fotó: Horváth László

A ballagó nyolcadikosok nevében Roboz Gyula Győri Marcell verssel köszönt el az általános iskolai diákévektől. A legjobban teljesítők külön is átvehették a megérdemelt jutalmukat. A Kisszentmiklós-Daruhegy Gyermekeinek és Ifjúságának Jövőjéért Alapítvány díját Balázs Máté vihette haza. A legjobb tanuló díjat Somogyi Renáta érte el. Roboz Gyula, Bartosi Ferenc, Győri Marcell, Barabás Gergely jó közösségi munkájukért kaptak jutalomkönyvet. A kiemelkedőn diákok mellett díjazták a szülői munkaközösség legigyekvőbb tagját is. Az idén Balázsné Pető Adriennre esett a választás.

A 2014-2015-ös tanévben Daruszentmiklóson 119 diák teljesítette a tanévet, ebből 115 eredményesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!