Daruszentmiklós

2014.12.03. 18:35

Fényárban úszott a Barátság Ház díszbe öltöztetett fenyője

Daruszentmiklós - Fényárban úszott a délutáni szürkületben Daruszentmiklóson a Barátság Ház előtt álló fenyő, igazi karácsonyi díszbe öltöztették a Falulánc Kulturális Szövetség tagjai advent első vasárnapján november 30-án.

Rankasz Brigitta

Évek óta hagyomány már, hogy az ezerháromszáz lakosú kis faluban ezt a fát öltöztetik fel, s az épületben a település lakói közösen gyújtják meg a gyertyákat. Minden hét végén másik közösség kedveskedik műsorral, s elkezdődik a település karácsonyt megelőző programsorozata.

Ezen a délutánon először a legkisebbek, a Szederinda Óvoda gyermekei hívták a decembert, a hideg, morcos medvét Hajdu Annamária és Vancsura Bernadett óvó nénikkel.

Majd az iskolások felidézték a karácsony történetét, verseltek, daloltak, s a csodálatos dallamokkal szárnyalt a hegedű és a fuvola hangja, mely még meghittebbé tette műsorukat. Az idén is megérkezett hatalmas szárnyaival az angyalka, ezúttal Dombi Cintia, aki meggyújtotta az első gyertyát a település adventi koszorúján.

Ezen a napon, már évek óta hagyomány, hogy süteménysütő versenyre nevezik édes remekeiket a falu asszonyai, hogy az eredményhirdetés után a közönség is kialakítsa rangsorát a jóízű kóstolgatás után. A zsűri elnöke ezen a hét végén Gál Attila volt, aki két hete nyitotta meg cukrászdáját Kisszentmiklóson. Megdicsérve a helyi finomságokat elmondta, hogy volt köztük olyan is, ami nagymamája ízeit idézte fel benne, de az igényes finomságok közül néhány annyira elnyerte a cukrászmester tetszését, hogy a receptjét is elkérte. Elmondása szerint a közel húsz finomság között nehezen döntöttek, mert mindegyik igazi cukrászremek volt.

De végül csak eredményt kellett hirdetni, s a zsűri többi tagjával most úgy döntöttek, hogy az idei első helyezett Molnár Alinka gesztenyés karácsonyi kreációja legyen. A második Gyaraki Petra almás-vaníliás-tejszínes csodája lett, a harmadik helyre pedig egy mennyei, csokoládékrémes brownie került, Somogyi Lászlóné konyhájából.

A helyszínen igazi karácsonyváró hangulat kerekedett, minden bizonnyal a többi csodaváró vasárnapon is gyönyörű gyertyagyújtásos délutánja lesz a falu lakóinak.





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!