A DH egypercese

2015.01.25. 19:15

Koldusok luxusban

Olvasom, hogy a Fülöp-szigetek kormánya sajátos módszert alkalmazott Ferenc pápa minapi látogatása idején a városkép javítására.

Pekarek János

Nem akarták ugyanis, hogy az egyházfő, aki nagyon komolyan és hitelesen emel szót a szegények védelmében, szembesüljön a fővárosban, Manilában kolduló emberek látványával.

Ennek érdekében a koldusokat eltüntették az utcákról. A következő módszerrel: összeszedték őket (állítólag négyszázkilencvenen voltak), és mindannyiukat elhelyezték: egy luxusnyaralóban. Államköltségen. A pápa távozása után pedig kiengedték őket, vissza, az utcasarokra, koldulni.

A módszer, bocs, a végetérni látszott kommunizmus eljárásaira emlékeztet. Igaz, azokból hiányzott a luxusnyaraló, viszont ugyancsak tele volt képmutatással, hazugsággal, látszatkeltéssel.

Azért kíváncsi lettem volna, mit szóltak a Fülöp-szigeteki koldusok, amikor ki kellett jönniük a nyaralóból.

Meg arra is kíváncsi lennék, nálunk meg lehetne valósítani egy ilyen akciót vajon? S hány szálloda, üdülőtelep kellene hozzá?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!