A DH egypercese

2017.06.16. 17:35

Mit nekünk Andorra?

Andorra után sincs veszve a magyar futballhaza. Mert bizony vannak komoly nemzetközi focisikereink - bár ezeket főként a határon túl élő nemzettársaink szállítják -, de hát nem szabad leragadnunk a jelen geopolitikai csillagállásánál.

Szabó Szabolcs

Sajnos a hazai sportsajtó nem tálalta kellő mértékben, de Székelyföld csapata bronzérmet szerzett a FIFA-n kívüli labdarúgó-válogatottakat tömörítő ConIFA szövetség immáron második alkalommal megrendezett Európa-bajnokságán. A derék székelyek 1-1-et játszottak a későbbi bajnok Padánia nemzeti tizenegyével, 4-2-re mosták le a Man-szigetek csapatát, harmadik helyért pedig Abháziát gázolták el. Ezzel gyakorlatilag biztossá vált, hogy Székelyföld ott lesz a 2018-as londoni világbajnokságon. Sikerközlönyünk itt nem ér véget. Az említett londoni seregszemlére már korábban kivívta a részvétel jogát Felvidék gárdája, és erre minden esélye megvan a Csak János mesteredző által trenírozott Kárpátalja legjobbajainak is.

Még mielőtt elfelejtenénk: Kárpátalja is remekül helyt állt a közelmúltban zárult Eb-n, amelyen a dicséretes 5. helyen zárták a tornát. Mindezekből is leszűrhető: semmi ok a pánikra. Jövőre több csapattal is ott leszünk a világbajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!