Dunaföldvár

2014.08.03. 15:50

Böjte csaba gyermekei földvári vendégségben

Dunaföldvár - Kedves vendégei voltak a napokban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportjának. Böjte Csaba gyermekei , akik Déváról indultak nyaralni az Őrségi Nemzeti Parkba.

L. Mészáros Irma

Jákli Viktornak, a helyi máltások vezetőjének meghívására megálltak a Duna-parti városban egy kis pihenőre és ebédre. A házigazda bográcsban főzött pörkölttel, édesanyja diós mákos kaláccsal és meggyes pitével készült a vendégfogadásra. Ebéd után a gyerekek megnézték a gazdaságot, megetették, megsimogatták az állatokat.

Jákli Viktor (az asztal mögött állva) látta vendégül a gyerekeket

A dunaföldváriaknak és Jákli Viktornak már több mint egy évtizede áll rendszeres kapcsolatban Böjte Csaba ferences szerzetessel, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozójával, a nehéz sorsú erdélyi gyerekek pártfogójával. Sokszor vittek adományt Böjte Csaba otthonaiba. Nagy összefogással, civilek és vállalkozók adományaiból és a máltai csoport aktív munkájával az elmúlt év adventjén is több mint kétezer-ötszáz darab mikuláscsomaggal örvendeztették meg a dévai gyerekeket, de a Mikulás-túra alkalmából élelmiszer-adomány is került az otthonokba. Összesen öt furgon telt meg Dunaföldváron. Jákli Viktor ezúttal is elküldte a dévai otthon éves zsíradagját, mert vallja Csaba testvér gondolatát: aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, tegyen jót, s meglátja, milyen sokan állnak mellé.

A tizenkilenc gyerek és két kísérőjük jóllakottan és megpihenve folytatta útját az Őrségbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!