Dunaújváros

2014.08.28. 17:00

A kupakokat gyűjtsék: hamarosan jelentkezünk majd értük

Dunaújváros - Folytatódik a kupakgyűjtési akció: továbbra se dobják ki műanyag üdítős palackjaik zárószerkezetét!

Pekarek János

Mintegy ötszáz kilónyi műanyagpalack kupakot (képzeljék el: fél tonnányi!) vittek fel Budapestre a napokban Szikszai Szintike édesanyjának a gyűjtés dunaújvárosi szervezői.

Ahogyan arról korábban már többször beszámoltunk, az akciót városunkban Ködmön Anita kezdte el szervezni. Szintike ugyanis egy ma nyolcéves kislány, aki teljesen egészségesen született – azonban a korai csecsemőhalálnak nevezett betegség miatt kétszer is újjá kellett éleszteniük az orvosoknak. Az élesztés sikerült – ám a gyerek agya súlyosan károsodott. Azóta naponta nyolc-tíz alkalommal gyötri a gyereket epilepsziás roham.

Amiből ki lehet gyógyítani, műtéttel. Ilyen beavatkozást azonban csak Bécsben végeznek hozzánk legközelebb. A műtétára közel nyolcmillió forint. Az összeget a gyerek anyja részben műanyagkupakok gyűjtésével próbálja előteremteni. Közösségi oldalon indított kezdeményezéséhez sokan csatlakoztak városunkban is.

Emellett internetes licitáló oldalakon is különböző tárgyakat hirdet meg eladásra. Ebben is akadnak dunaújvárosi segítői. Elvitték már például azt a focilabdát, amelyet a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség ajánlott fel a DPASE focistáinak aláírásával. Gazdára talált a helyi női kézilabdacsapat meze is. Még lehet licitálni egy régi női kézisztárok aláírásával mezre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!