Dunaújváros

2015.01.05. 16:10

Botos Eszter január 1-jén 9 óra 24-kor született

Dunaújváros - Felköszöntötték a város idei első újszülöttjét a kórházban. Emléklapot és háromszázezer forintot kapott.

Pekarek János

A kellő ünnepélyességgel köszöntötték hétfőn reggel a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház újszülött osztályán a város idei első újszülöttjét.

Botos Eszter 2015. január elsején, 9 óra 24 perckor látta meg a napvilágot a városi kórházban. Méghozzá 3200 grammal és 50 centiméterrel, császármetszés útján.

Ez szerencsére nem tűnt fel, sem az újszülöttön, sem édesanyján hétfőn reggel kilenckor, amikor seregnyi ember gyűlt össze a kórház szülészetén, köszönteni az ügy két legfontosabb résztvevőjét. Mindketten, baba és mama is jókedvűen, türelmesen fogadták az ünneplőket.

Akik között ott volt Gombos István, Dunaújváros Megyei Jogú Város humán ügyekért felelős alpolgármestere, dr. Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon Kórház főigazgatója, főorvosok, sajtósok, önkormányzati tisztségviselők.

Nem utolsósorban ott állt szerettei mellett az újszülött Eszter édesapja, Botos János is, érthető módon kissé megilletődötten. A 32 éves fiatalember váltóműszakos hengerész a vasmű hideghengerművében, a család a Táncsics Mihály utcában lakik. Az édesanya egyébként, aki most gyesre megy majd, eladó volt egy zöldségboltban.

Eszter csendben és nyugodtan fogadta hódolóit, akiket első pillantásra lenyűgözött hosszú, fekete hajával és sötét szemével, fehér bőrével.

Gombos István alpolgármester a város nevében köszöntötte a családot. Átadott egy emléklapot arról, hogy a gyerek elsőként jött világra ebben az esztendőben, majd átadta az önkormányzat háromszázezer forintos támogatásáról szóló bizonylatot is. Méghozzá egy termetes virágcsokor kíséretében.

Dunaújváros idei első szülöttjének (az elsőszülöttnek...) ezekután minden jelenlévő sok sikert, boldogságot és jó egészséget kívánt az alpolgármesterrel az élen.

Ám a gyereknek még nem volt kedve félbeszakítani a szertartást. Élénk érdeklődéssel vette szemügyre a fényképezőgépeket és a tévékamerákat, valamint (anyja és apja óvó fedezékéből) az egybegyűlteket, akik többnyire kissé tanácstalanul viszonozták a figyelmet. Nem tudták ugyanis, hogy esetleges közeledésük mennyire zavarná a meghitt, csendes pillanatokat. Az édesapa ugyanis elárulta: Eszter nem mindig ennyire nyugodt. Ha közeledik az etetési idő, akkor tekintet nélkül a jelenlévők számára és beosztására, egyértelmű rosszallással és teli torokból neheztel minden késlekedésért. Bízunk benne, hogy otthon mindez megváltozik: hétfőn hazaengedték anyát és gyermekét.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!