Dunaújváros

2014.10.13. 16:35

Cserna: ez nem munka, hanem szolgálat

Dunaújváros - Cserna Gábor újraválasztása éjszakáján elmondta, hogy folytatást, ötéves továbbhaladást szeretne.

Körmendi Erzsébet

Újraválasztott polgármesterként Cserna Gábornak első gondolata az volt vasárnap éjszaka, hogy minden dunaújvárosinak, pártállástól függetlenül, megköszönje a választáson való részvételt, hiszen saját településük, lakóhelyük ötéves jövőjéről döntöttek.

- Nagyon örülök és köszönöm a támogatóimnak és a szimpatizánsoknak, hogy rám szavaztak. A támogató szavazatok több mint negyvenöt százalékát megszerezni ebben a mezőnyben nagyon jó érzés. A nem rám szavazóknak is tudniuk kell, hogy én minden dunaújvárosi polgármestere vagyok, az övéké is. Pintér Attila azt tűzte zászlajára, hogy munkára jelentkezik. Vele ellentétben én nem munkának tekintem a polgármesterséget, hanem szolgálatnak, amit meggyőződéssel és kellő alázattal kell végezni - mondta lapunk kérdésére Cserna Gábor az urnazárás utáni éjjelen.

A város régi/új, öt esztendőre megválasztott polgármestere örül annak, hogy a szavazatokban visszaigazolódott, jó volt az az irány, amit négy évvel ezelőtt megjelöltek, és amelynek céljaként az akkor adósságban fuldokló város megmentését és fejlesztését jelölték meg. Elszántan tették a dolgukat, az úton jelentős segítségeket kaptak a Fidesz-kormánytól, a dunaújvárosiaktól, és ez meghozta az eredményt. A fejlesztések kézzelfoghatóak, a lakók érzékelik és értékelik ezt, ami tükröződik a szavazataikban. Harcoltak a munkahelyteremétésért és megtartásért. Cserna felidézte a Hankook gyárbővítését, a Hamburger Hungária fejlesztését, a vasműs munkahelyek megmentését szolgáló lépéseket, majd említette az új állásokat is jelentő befektetőt, amellyel szerződésre készülnek.

Az elképzelések közül kettőt emelt ki. A Római körút rehabilitációjához hasonló programot terveznek a Dózsa vagy a Béke II. városrészben a helyszínt majd eldöntik később. Célterületként nem választhatnak régebbi városrészt, például a Technikumot, mert a pályázati forrást csak paneltömbös területekre lehet igényelni. Nagy célként áll előttük a pentelei Rudnyászky-Monbach kúria és a hozzá tartozó terület, malom kulturális központtá fejlesztése. Távlatokban és általánosságban kormányzati szinten három-négy év építkezést, helyben ötéves továbbhaladást szeretne Cserna Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!