Dunaújváros

2015.09.03. 16:59

Gyűlik az adomány a nehézsorsú gyerekek megsegítésére

Dunaújváros - Gyűlnek már az adományok szombatra, de még mindig várják az iskolai felszereléseket és a felajánlásokat a Dunaújvárosiak Egymásért csoport első akciójára.

Munkácsi Réka

Bár már gyűlnek az adományok és a minimálisan kitűzött mennyiség kicsivel több, mint fele már megvan, még mindig nagyon számítanak a segítő emberekre a szombati akcióhoz, akik egy kicsivel könnyebbé tudják varázsolni a nehézsorsú kisdiákok mindennapjait. Csathó Ábel, az akció fő koordinátora elmondta, a szolidaritás fáját most már biztosan elültetik, megvan a pontos helye is: egy elszáradt fa helyére kerül, és már az is biztos, hogy egy ezüst hárs kap helyet a Kortárs Művészeti Intézet előtti parkban szombaton.

A Széchenyi István Gimnázium kamarakórusa a ballagáson is mindig fellép. Szombaton közös éneklésre, zenére hívnak

A fellépők között lesz a Széchenyi István Gimnázium kamarakórusa, akiket gitáron kísér majd Balla Bence. Valójában nem is egy fellépésről van szó, hanem egy közös éneklésről, mert a helyszínre kilátogatókkal együtt fogják elénekelni az LGT-től a Neked írom a dalt című slágert. A kórus vezetője Pocsai Mária elmondta, nagyon jó ötletnek tartja a kezdeményezést, és ha kell ő mindig segíteni fog a zene által, ahol csak tud. Ez a kezdeményezés azért is különleges mert egy ilyen fiatal ember fejéből pattant ki az ötlet, nagyon fontos, hogy a fiatalok is szükségét lássák a segítés fontosságának - mondta a tanárnő.

A háttérben persze többen is munkálkodnak a nemes ügy érdekében, többek között Szendrődi Tibor, akinek a faültetésben van fontos szerepe. Úgy gondolom, ha a fiatalok fát szeretnének ültetni, akkor hajrá, ebbe a városba pedig elférnek bőven. Bár szombaton egyéb elfoglaltság miatt nem tud részt venni az eseményen, de már mindent előkészített az ültetéshez.

Továbbra is mindenkit sok szerettel várnak szombaton fél 10-kor a KMI előtti parkba, ahol részese lehet mindenki egy nagyszerű akciónak. Addig is a 06-30/633-1039-es telefonszámon várják a további felajánlásokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!