Dunaújváros

2013.02.28. 19:54

Javult a kórház pénzügyi helyzete

Húsz kórház működésre fordított pénzügyi forrásainak felhasználását ellenőrizte az Állami Számvevőszék, köztük a Szent Pantaleon Kórházét is.

Szabó Szabolcs

Az Állami Számvevőszék 20 kórháznál ellenőrizte az ellátás működtetésre fordított pénzügyi források felhasználását. Az ellenőrzés célja annak értékelése volt, hogy hogyan és milyen tényezők hatására változott a kórházak pénzügyi helyzete, biztosított volt-e a kórházak gazdálkodásában a pénzügyi egyensúly, megtörténtek-e a megteremtésére, javítására irányuló belső intézkedések. A vizsgálat a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházat is érintette.

Épül az új műtőblokk. Az ÁSZ szerint pozitív hatása lesz... (Fotó: Vohlmann György)

A számvevőszéki vizsgálat 2009 és 2012 első féléve között vizsgálta a működésre fordított pénzügyi források felhasználását.

A vizsgálat részletesen bemutatja miként változott a kórház pénzügyi helyzete az elmúlt években. Milyen forrásból és mire költött az egészségügyi intézmény. A jelentés rámutat: a végrehajtott válságkezelési terv hatására csökkent a kórház vesztesége, valamint  a kötelezettségek állománya. A városi kórháznak, pontosabban a 2011. június 30-ig a működtetési feladatokat ellátó Szent Pantaleon Kórház Kht.-nak 2009-ben 1,3 milliárd forintnyi kötelezettsége volt, ebből 392 millió forint lejárt határidejű szállítói kötelezettség, míg 2012 júniusának  végén, immáron a Szent Pantaleon Kórház Rendelőintézetnek 366 millió forint kötelezettség állománya volt, áll a vizsgálati jelentésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!