Dunaújváros

2015.03.19. 17:36

Jubiláló városi televízió

Tíz évvel ezelőtt az induláskor még az alapítók sem hitték, hogy egyszer elérkezhetnek e kerek évfordulóhoz.

Gyöngyösi Péter a DSTV jelenlegi ügyvezetője a kezdetekről elmondta, elsőként a vasmű, majd az önkormányzati intézmények is bizalmat szavaztak a televíziónak, és a helyi főiskola is szinte folyamatosan partnerük volt. Persze voltak hullámvölgyek, amelyeket valahogy mindig átvészelték. A jól kiépített kapcsolatrendszerükhöz tényleg kellett a tíz esztendő. Mindez pénzben nem is kifejezhető érték. Történelmi pillanatként emlékezik az ügyvezető arra a hálózatfejlesztésre, amely az optikai kábelrendszer kialakításához kapcsolódik, amelyeket ma már ugyanúgy használnak a szolgáltatók, vagy az országos televíziók is. Az MTVA-val tudósítói szerződéses formában működnek együtt, mint a vidéki televíziók általában. Fiatal csapatára büszke az ügyvezető, munkájukat elmondása szerint elismerik, erre a jövőben is lehet építkezni.

A DSTV előtti városi televíziónál számos elismert szakember megfordult, mint például Stossek Mátyás, Kertész Viktória, Fiók Éva, Szirmai György, Fekete Györgyi, Fodor Endre, vagy Ruff János, Korom Károly és természetesen sokan mások is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!