Dunaújváros

2013.02.21. 11:19

Kilencvenévesen is túrázik

Örökifjú és kedves kilencvenévest, Papp Tiborné Eszti nénit köszöntötte Gombos István Dunaújváros alpolgármestere csütörtökön 11 órakor.

Körmendi Erzsébet

A figyelmesség jó példája, hogy az önkormányzat vezetői köszöntik a kilencvenedik életévüket betöltött dunaújvárosiakat. Papp Tiborné született Orbán Eszter február 19-én töltötte be ezt a csodás életkort, de jó néhány évet letagadhatna. Édesapja hivatásos katona, huszár, ezredtorombitás volt. Eszti néni ötéves volt, amikor apját leszerelték, és utána Poroszlóra költöztek. Kilencen voltak testvérek édesapjuk halála után édesanyjuk otthon maradt a gyerekekkel, háztartásbeli volt.

 

Az ünnepelt szépkorú Csepelen a posztógyárban tanult szövőnek, majd ott dolgozott hét éven keresztöl. Férjével is a gyárban ismerkedett meg 1941-ben, és 1953-ban költöztek abba a dunaújvárosi lakásba, ahol még ma is él. Férje a vasműben, a kokszolónál dolgozott, Eszter néni pedig az ingatlankezelőnél, ahonnan huszonöt év elteltével ment nyugdíjba. Három gyermeket neveltek fel egyikőjük sajnos már nem él , öt unoka és négy dédunoka édesíti meg mindennapjaikat. Eszter néni fiatalosan él: korábban sokat úszott szabadidejében, ma már a természetet részesíti előnyben, a túrázás szerelmese. Tagja a Penteli Bakancsosok Klubján, rendszeresen velük kirándulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!