Dunaújváros

2013.11.10. 19:30

Lámpások világítottak

Dunaújváros – Lámpások sokaságát készítették el azok a gyerekek, akik Márton-napi felvonulásra gyűltek össze az evangélikus templomban.

Szabó Szabolcs

Hagyományos Márton-napi lampionos felvonulására várta a híveket és az érdeklődőket vasárnap délután Dunaújvárosban az evangélikus egyház. A korábbi évekhez hasonlóan a részt vevő gyerekek vasárnap délután négy órakor kezdtek neki a lámpások elkészítésének az evangélikus templom udvarán. A lampiongyártás követően elkezdődhetett a felvonulás, amely számos érdekességet tartogatott a jelenlévőknek. Stermeczki András lelkész ugyanis, a felvonulás útvonalán egy-egy értékes csemegét rejtett el a lámpást gyártó gyermekek számára. A remek hangulatú Márton-napi felvonuláson sokan vettek részt és ezúttal az időjárás is kegyes volt az egybegyűltekhez. Amíg a gyermekek a lámpásokat készítették a szülőket beszélgetés várta az evangélikus templom különtermében. A résztvevők örömét látva, nem vitás, hogy a jövő évi Márton-napon is lámpás felvonulást tartanak majd az evangélikus templomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!