Dunaújváros

2016.04.19. 18:40

Májusra lesz kész az új kanyarodó sáv

Dunaújváros - A múlt héten kezdődött el a hatos főút kiszélesítése a 75-ös kilométernél, ahol kanyarodó sávot építenek.

Gallai Péter

A munkálatok az M8-as autópálya körforgalmú csomópontja után, a Dunaújváros felé vezető oldalon zajlanak, a két forgalmi sáv mellé egy harmadik is készül, ezzel a belső kanyarodó sávvá válik. Ezzel már szabályosan be lehet majd hajtani a Dunaföldvár felől érkezőknek a töltőállomásra, ugyanis eddig ezt hiába tiltotta záróvonal, nagyon sokan ezzel nem törődtek.

Soltész Gyula, a Magyar Közút Nzrt. dunaújvárosi mérnökségének vezetője lapunkat arról tájékoztatta, hogy a benzinkút üzemeltetője kérvényezte a kanyarodó sáv építésének engedélyezését.

- A munkálatok a 75+800 és a 76+100-as kilométerszelvények között zajlanak, ami 750 négyzetmétert érint. A beruházás április 11-én kezdődött és a befejezési határideje május 13. Az ideiglenes forgalomterelést a kivitelező cég kiépítette, a szakaszon 70 és 50 kilométeres sebessékorlátozással. Fontos, hogy a két útpálya közötti ideiglenes szaggatott vonal most csak az építési forgalom számára engedélyezi a kanyarodást - tette hozzá a szakember, aki hangsúlyozta, csak a Dunaföldvár felől érkezők tudnak majd bekanyarodni a kúthoz. Onnan kifelé a körforgalmon keresztül lehet visszajönni Dunaújváros irányába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!