Dunaújváros

2014.03.09. 15:45

Még a szomszédjait is hetente meglepi

Dunaújváros - Hobbija a szolgálat, mások megsegítése és a kertészkedés - többek között ez jellemzi Márfy Józsefnét, aki most töltötte be kilencvenedik életévét.

Gallai Péter

Az ünnepeltet szombaton a város nevében Gombos István, humán ügyekért felelős alpolgármester is köszöntötte.

Panni néniék 1955-ben költöztek Dunaújvárosba, később három gyermekük született. Ők voltak azok, akik az egykoron stadionnak tervezett, a mostani Dózsa városrész völgyét társadalmi munkában ásóval, lapáttal formázták, talicskázták a rengeteg földet. Az ünnepelt 1960-ig háztartásbeliként gondoskodott a családról, majd a MÁV-nál helyezkedett el laboránsként. Később a Dunai Vasműben dolgozott: a kokszolóban három műszakos munkarendben, kemény, nehéz fizikai munkát végezve.

Márfy Józsefné, Panni nénit 90. születésnapja alkalmából köszöntötték

Nyugdíjazása után ő lett a család nagyija, akire mindig lehetett számítani, unokái, majd később dédunokái dadusa, óvónénije, ha kellett betegápolója volt. Ma is gyakran, boldogan és örömmel, szívében sok szeretettel süt és főz, ügyeket intéz, s nincs olyan hét, hogy ne lepné meg a családot, de még a szomszédokat is valami finomsággal, kedvességgel.

Férjét 1995-ben elveszítette, azóta csak a családjának él, hat unoka és öt dédunoka örvendezteti meg. Soha nem unatkozik, nagyon aktív, szellemileg friss és egészséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!