Dunaújváros

2014.08.29. 18:20

Százszorszép történet, nem mese

Dunaújváros - Szerény ünnepség keretében átadták a Százszorszép óvodai egység két megújult fürdőszobáját.

Pekarek János

Néhány ember összejött péntek délután a Béke városrészi, Lajos király körúti Százszorszép tagóvodában. Ez persze nem hír. De mégis. Tekintve, hogy ez a néhány ember igen komoly munkát végzett ebben az óvodai egységben az elmúlt hetekben. A történet ott kezdődik, hogy két évvel ezelőtt a rácalmási Hankook Tire Magyarország Kft. egy sajátos programot indított útjára. Mégpedig olyat, amelyben saját dolgozóik pályázhatnak civil munkák megvalósítására. E pályázati rendszerben építettek már járdát, újítottak fel tűzoltószertárt és korszerűsítettek óvodát is.

Mint most a nevezett, Lajos király úti intézményt is. Ahová történetesen és egyáltalán nem elítélendő módon járnak hankookos dolgozók gyerekei is. Tehát a szülők tudták, hogy... De itt talán jobb, ha átadjuk a szót az óvodai tagintézmény vezetőjének, M. Markovics Évának, aki egy tömör mesébe foglalta a modern történetet. – Hol volt, hol nem volt... kezdhetném így is, de ez nem egy mese, hanem egy igaz történet.


E történet szerint pedig, foglaljuk össze mi az eseményeket, a 33 éve épült négycsoportos óvoda gyerekfürdőszobái felújításra vártak. Most nevek következnek: szülőké, akiknek gyerekei ide járnak, képviselőé, szakembereké, szakiskolai igazgatóé. Megérdemlik a felsorolást!

A Százszorszép óvodai egység nagycsoportosainak remek táncbemutatója az ünnepségen.

Tóth Ferenc, Kerek Gábor, Erdélyi Zsolt, Tarr Sándor, Fodor Rókus, Sztakó Tamás, Fekete István, Fekete Csaba, Erdélyi Zsolt, Erdélyi István, Horváth József, Balogh Lajos, Róka Sándor, Sziráki Bernadett, Tilhóf Tamás, Szekeres György, Takács László, Sidó Gábor, Illés Zsolt, Boór Zoltán, Kolics Gábor, Jeszenői Róbert, Szűcs József, Fehér Krisztián, valamint Sztankovics László, a körzet önkormányzati képviselője – s akkor még nem is beszéltünk az óvoda dolgozóiról! Mindannyiuk érdeme, hogy az óvoda nem csak jelentősen megújult, de szebb is lett.

Érthető, hogy ezen az átadási ünnepségen a leginkább érintettek, az óvodások is fontosnak érezték a megnyilvánulást: a nagycsoportosok, akik tánctanulással is foglalkoznak, Papp Gézáné Ildikó óvónő, táncpedagógus vezetésével olyan magyar néptáncbemutatót adtak elő, ami bármely színpadon megállta volna a helyét!

Ha az eddigiekből nem derült volna ki, bizony, ez az esemény is arra utal, hogy közeledik a nyári vakáció vége, hamar elkövetkezik az újabb oktatási év. Lám, nem csak szomorúsággal, hanem indokolt örömmel is lehetséges azt fogadni. Már amennyiben léteznek jól összeszokott, egymást segítő közösségek. S íme: meg kell állapítanunk, hogy léteznek ilyenek, még ha egymástól távolinak is tűnnek. Egy darabig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!