Dunaújváros

2013.11.03. 18:55

Természettudományi verseny

Dunaújváros - A Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola nyolcadikosoknak rendezett logikai vetélkedője mostanra természettudományi versennyé nőtte ki magát.

Körmendi Erzsébet

A Bánki természettudományi versenyének népszerűségét mi sem jelzi jobban, mint a múltja: az intézmény huszadik alkalommal rendezte meg a vetélkedők a város és a térség általános iskoláinak végzősei számára. A rendezvényen Gyöngyössy Csaba igazgató köszöntötte a csapatokat és eredményes vetélkedést kívánt.


Fotó: Mezei Nikolett

 

Érdekesebbnél érdekesebb kísérleteket láthattak a résztvevők. A dózsások például foglalkoztak azzal a kérdéssel, mi történik a vízzel, valamint a levegővel töltött lufival gyertyaláng fölött: bemutatták, hogyan lehet a lufi segítségével felemelni egy poharat. A Vasvári diákjai arra a talányra keresték a választ: hogy vajon visszanyeri-e alakját az összenyomódott pingpong labda meleg víz hatására. A prezentációk után következtek a kérdéssorok. Földrajz, matematika, fizika, kémia, illetve biológia tantárgyakban mérhették össze tudásukat a tanulók.

Érdekes kísérleteket láthattak a résztvevők. Mindenki a feladatokra összpontosított

 

A kiváló hangulatú és jól szervezett vetélkedőt az eredményhirdetés zárta.

A versenyt Gyöngyössy Csaba nyitotta meg 

A harmadik helyen a Vasvári Pál Általános Iskola csapata végzett: Varga Ádám, Virág László, Rácz Brigitta. Másodikok lettek a Dózsa György Általános Iskola diákjai: Bali Bettina Gréta, Nagy Donát, Viczkó Vivien. A Bánki idei természettudományi versenyének győztese, vagyis az első helyezettje pedig a Móricz Zsigmond Általános Iskola csapata lett. A csapat tagjai: Gál Balázs, Simon Zalán, Csepeli Sára.





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!