a befőzésről másképp

2019.08.05. 07:30

Nincs uborkaszezon

Agárdy Csaba

Az uborka 9–10 centiméteres, kovászolni való legyen, mellőle pedig a kaporról se feledkezzünk meg Fotó: Pxhere

Nincs uborkaszezon, mondja kolléganőm, utalva arra, az idei nyár nem arról szól, hogy télire uborkákat tegyünk el. Ha ő ezt mondja, akkor biztosan így van, mivel se közel, se távol nem ismerek olyan embert, aki a befőzésekben, télire való finomságok eltevésében annyira profi, mint ő. Amikor meghallottam tőle, hogy nincs uborkaszezon, jött a gondolat: újságíró berkekben, tehát a mi szerkesztőségünkben is, a nyarat, amikor gyakorlatilag nem történik semmi, uborkaszezonnak hívjuk, nehéz megtölteni az újságot az úgynevezett uborkaszezon miatt. Nos befőzés ide, vagy oda: mi lesz velünk, újságírókkal ha már uborkaszezon sincs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!